0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter

NOLE IZGUBIO PRVI SET U PARIZU, PA ‘RAZBIO’ HAČANOVA: Đoković je prvi polufinalista Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.23 u 19:05

Srbin će igrati protiv boljeg iz duela Alkaraz – Cicipas!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske. ‘Treći reket sveta’ je u četvrtfinalnom susretu Rolan Garosa savladao Rusa, Karena Hačanova, sa 3:1 (4:6, 7:6, 6:2, 6:4).

Đoković je do trijumfa, 11. u međusobnim susretima sa Hačanovim, došao posle tri sata i 45 minuta borbe na ‘Filip Šatrijeu’. 

Srbin je ‘izabrao’ teži put i nešto lošije nego uobičajeno je startovao meč. Ruski as, trenutno 11. igrač na ATP listi, odlično je otvorio susret i pokazao da će biti teška prepreka za Novaka.

Hačanov je osvojio prvi set sa 4:6 i već tada je svima bilo jasno da nas očekuje pravi teniski maraton u francuskoj prestonici.

Velika bitka vodila se u drugom setu, koji je trajao čak sat i osam minuta, a završen je u taj-brejku. Đoković je demonstrirao silu u dodatnom periodu igre i slavio sa ubedljivih 7:0. Hačanov od tada nije imao adekvatan odgovor na Noletove majstorije.

Uz povremene oscilacije rutinski je sa 6:2, 6:4 Đoković stigao do još dva seta i tako zakazao polufinalni susret sa boljim iz duela Karlos Alkaraz – Stefanos Cicipas. 

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter