0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screnshot

NAJBOLJE IZDANJE U KARIJERI NEDOVOLJNO DA BI SRUŠIO NOVAKA: Đoković savladao Španca bez izgubljenog seta! (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.23 u 19:10

Publika je uživala u vanserijskim potezima od strane oba aktera!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske. Nole je posle tri sata i 36 minuta fantastične teniske predstave nadigrao Španca, Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:0 (7:6, 7:6, 6;2).

Raskošan talenat i zavidno tenisko umeće demonstrirao je 34. igrač na ATP listi, ali ni najbolji meč u karijeri nije bio dovoljan čak ni za osvajanje jednog seta protiv Srbina.

Već u uvodnim gemovima prvog seta bilo je kristalno jasno da nas očekuje duga i neizvesna borba na centralnom ‘Filip Šatrije‘ terenu.  Španac je u dva navrata stekao brejk prednosti, čak je i servirao za set pri rezultatu 5:4, ali Novak je briljirao u krucijalnim trenucima.

Izdržao je Đoković veliki pritisak i uspeo da set odvede u taj-brejk. Vetar je stvarao izuzetno ozbiljne probleme akterima današnjeg ‘derbija’ u francuskoj prestonici, ali Srbin se bolje snašao i poveo je sa 1:0.

Delovalo je da će Nole odmah na startu drugog seta oduzeti servis protivniku, ali nakon propuštenih brejk šansi situacija se potpuno okrenula. Fokina je zagospodario terenom, a srpski as je nastavio da poklanja poene rivalu. Servirao je Španac za 3:0, ali Đoković je skupio snagu, zablistao i uzvratio brejkom.

Gotovo preslikana dešavanja iz prvog, viđena su u drugom periodu igre. Španac je u taj-brejku uspeo da nadoknadi zaostatak od 4:1 i preokrene na 5:4. Takav preokret nije poremetio Đokovića, koji je na rutinski način uspeo da povede sa 2:0.

U odlučujućem setu pitao se samo jedan čovek. Novak je nizao direktne poene, a adekvatnog odgovora sa druge strane nije bilo. Primetno umorni Španac nije mogao da parira najboljem pojedincu u istoriji belog sporta. Nole je slavio sa 6:2.

U narednoj rundi Đoković čeka boljeg iz duela Huber Hurkač – Huan Pablo Variljas. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter