0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK ODRŽAO ČAS TENISA ISKUSNOM MAĐARU: Talentovani Španac je naredni izazov! (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.23 u 23:20

Odlično izdanje dvostrukog osvajača grend slema u francuskoj prestonici!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske. Nole je u drugoj rundi Rolan Garosa na rutinski način savladao Martona Fučoviča sa 3:0 (7:6, 6:0, 6:3).

Iskusni mađarski as je pružio svoj maksimum kako bi koliko, toliko ugrozio Novaka, ali osim zaista lavovske borbe i povremenih vanserijskih udaraca, nije uspeo u nameri da se suprotstavi trećem nosiocu na drugom ovosezonskom grend slemu.

Mađar je bio najopasniji u prvom setu, kada se u nekoliko navrata vraćao u igru iz gotovo nemogućih situacija. Gubio je sa ubedljivih 5:2, ali je serijom izvanrednih poteza izborio taj-brejk, u kom nije imao snage da parira Srbinu.

Đoković je ‘dodao gas’ u nastavku meča i bez većih problema upisao novi trijumf bez izgubljenog seta. Zakomplikovao je minimalno situaciju i produžio dvoboj u trećem periodu igre, kada je pri rezultatu 5:2 izgubio gem u kom je servirao za pobedu. Ipak, izborio se Nole sa neugodnom situacijom i ekspresno uzvratio brejk, te konačno slavio nakon dva sata i 47 minuta nadigravanja.

Nole će u trećoj rundi igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine. Španac je u ovom momentu 34. teniser na ATP rang listi.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter