0
Domaći fudbal

FOTO: Fudbalski savez Beograda

FS BEOGRADA DONEO KONAČNU ODLUKU O TRENERU KOJI JE NASRNUO NA SUDIJU: Drakonska kazna za nasilnika!

Objavljeno: 30.05.23 u 22:25

Težak udarac za stratega Milano starsa.

Pre dve nedelje na utakmici mlađih pionira između Milano starsa i Budućnosti iz Dobanovaca dogodio se veliki skandal i incident, kada je Aca Milanov, trener Milana fizički nasrnuo na glavnog arbitra Petra Pantelića. Da stvar bude još gore to se sve dešavalo ispred četrnaestogodišnjih dečaka, kada je Milanov udario u glavu Pantelića, a zbog ovog je susret prekinut u 70. minutu.

Fudbaski savez Beograda je doneo odluku o kazni koju će snositi trener Milano starsa, zbog povreda članova 61, 42 i 7, stav 1. tačka 2. pod g Disciplinskog pravilnika. Ističe se da je u pitanju bilo nesportsko, agresivno i bezobzirno ponašanje i povodom toga, Milanovu se doživotno zabranjuje bilo kakva aktivnost koja ima veze sa fudbalom.

U izveštaju FS Beograda stoji da je utvrđeno da je trener Milanov Aleksandar učinio povrede članova koje su me stavljaju na teret.

– Na osnovu uvida u izveštaj sudije utakmice, kao i njegovih dopunskih pisanih izveštaja, te izjave trenera Milanov Aleksandra, analiziranjem snimaka sa sporne utakmice, te davanja usmenih izjava, nepobitno i nesumnjivo je utvrđeno da je trener Milanov Aleksandar učinio povrede članova koje mu se stavljaju na teret. – započeli su.

U nastavku piše da je u izveštaju sudije utakmice da je trenutak u kojim je otpčelo neprimereno ponašanje Milanov Aleksandara bila dodela crvenog kartona njegovom golmanu.

-U izveštaju sudije utakmice, navedeno je da je trenutak kojim je otpočelo neprimereno i nasilno ponašanje trenera Milanov Aleksandra, bio dodela crvenog kartona golmanu njegove ekipe, posle utakmice, a nakon niza psovki i uvreda. Fizički napad na sudiju utakmice, koji je manifestovan na način što je trener Milanov Aleksandar svojom glavom udario sudiju u predelu lica (čela), a zatim i zatvorenom šakom u predelu nosa, nakon čega je šutirao sudiju u predelu stomaka, izazvan je sa posebnom odlučnošću, upornošću i bezobzirnošću, a sve pred uplašenom i šokiranom decom i njihovim roditeljima, koji su to zgroženo posmatrali. – naveli su.

Dodali su da je naneo nemerljivu štetu ugledu kluba, FS Beograda kao i  sanom FS Srbije.

-Na opisan način, trener Milanov Aleksandar je naneo teške telesne povrede sudiji utakmice, obzirom da mu je slomio nos i izazvao brojne druge povrede koje su konstatovane u medicinskoj dokumentaciji koja je dostavljena u spise predmeta. Istovremeno, neprihvatljivo ponašanje trenera Milanov Aleksandra je nanelo nemerljivu štetu ugledu kluba, OFT FS Beograda, kao i samom Fudbalskom savezu. – kazali su.

Istakli su da je otežavajuća okolnost bila što je navedeno delo učinjeno pred maloletnom decom.

-Otežavajuća okolnost bila je što je navedeno delo učinjeno pred maloletnom decom i njihovim roditeljima, a ozbiljnost kazne je takva kako bi se “delovalo preventivno i na ostale sportske radnike, čiji cilj bi morao biti pravilno usmeravanje dece i priprema za dalji život, a nikako prikazivanje najgoreg oblika nasilja prema drugom licu. – rekli su.

Rečeno je da je nastavak psihičke torture prema sudiji nastavljeno od n.n. lica u svlačionici.

-Nastavak psihičke torture prema sudiji nastavljen je i od strane n. n. lica u svlačionici, kada je traženo da sudija promeni svoj iskaz, što predstavlja dodatnu pisilu na sudiju utakmice. Navedeno ujedno predstavlja i lošu organizaciju utakmice, obzirom da se ovakve scene i pretnje ne smeju dešavati. – zaključili su u saopštenju iz FS Beograda.

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter