0
Fudbal

Fudbal-Prijateljska utakmica Friendly Match between Srbija U19 v Bosna & Herzegovina U19 Nikola Lazetic (C) Stara Pazova, 23.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZA MENE JE OVO JAKO VELIKI USPEH: Lazetić o nastupu Orlića na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 28.05.23 u 11:45

Orilići prošli grupu, ali dalje nisu mogli.

Kadetska reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od selekcije Poljske. Ipak nije sve tako loše za Orliće, iako je poraz težak, budućnost je svetla za ovu generaciju(e), pa je tako direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Nikola Lazetić, govorio o nastupu na prvenstvu.

– Rano je praviti detaljnu i konkretnu analizu, ali moram da napomenem da je ova selekcija imala osam igrača 2007. godište. Jedini smo na Evropskom prvenstvu koja je došla sa mlađom generacijom, a oni će naredne sezone imati svoje takmičenje. Napravili smo bazu koji će biti nosioci na sledećem prvenstvu. Za mene, ovo je veliki uspeh, igrali smo u visokom ritmu. Posle šokantnog poraza od Slovenije, momci su pokazali karakter i protiv Italije i Španije pokažu da imaju ogroman talenat. Da možemo sa svima pokazali smo i protiv Poljske, dva puta smo se vraćali u utakmicu, a penal koji su dobili ne želim da komentarišem. Igrali smo, napadali, ofanzivno fudbal, pogodili smo stativu, a surovo je bilo primiti gol u 90. minutu. Ovi momci moraju da prihvate sportski poraz, ne smeju da klonu duhom. Od septembra kreće novi ciklus, a pokazali su da imaju ozbiljan potencijal – rekao je Nikola Lazetić, pa potom pohvalio podršku navijača.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

– Uvek imamo podršku navijača gde god da igramo. Ovo je težak poraz, ali tako je u fudbalu. Kada očekuješ nešto desi se suprotno. Svi su nas otpisali posle Slovenije, ovi momci su se vratili. Danas smo imali 2:2, bili dominantni i kada smo svi očekivali da ćemo dobiti, ispali smo. Ipak, ova deca rastu uz pobede i poraze. Važno je da mi kao mlađe reprezentativne selekcije stvaramo igrače za prvi tim. Da pravimo igrače koji će kroz turnire steći iskustvo koje će im biti potrebno u daljim karijerama, koje su sigurno svetle – dodao je direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

 

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter