0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK NA STARTU ROLAN GAROSA PROTIV ‘AMERIČKOG SRBINA’: Đoković treći nosilac, na Alkaraza već u polufinalu! (FOTO)

Objavljeno: 25.05.23 u 15:20

Trofej vraća Srbina na prvo mesto!

Pre samo nekoliko minuta u francuskoj prestonici održan je žreb za drugi ovosezonski grend slem, Rolan Garos. U Parizu su određeni ‘kosturi’ za Otvoreno prvenstvo Francuske, a Novak Đoković je treći nosilac.

U prvom kolu Nole će odmeriti snage sa Aleksandrom Kovačevićem. Reč je o teniseru iz Sjedninjenih Američkih Država koji ‘vuče’ srpske korene. Otac mu je Srbin, a majka iz Bosne i Hercegovine. Aleksandar je u ovom momentu 114. igrač na ATP listi.

Ovako izgleda Novakov potencijalni put do novog trofeja: prvo kolo Kovačević, drugo Marton Fučovič/Igo Grenije, treće kolo Luka Van Aš ili Marko Ćekinato, četvrto Hurkač ili Bautista Agut, Rubljov četvrtfinale, Alkaraz polufinale, Medvedev finale.

U slučaju da osvoji Rolan Garos, Nole bi se vratio na čelo ATP rang liste i postao teniser sa najviše grend slem titula (23) u istoriji belog sporta.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter