0
Košarka

FOTO: Twitter/ Denver Nuggets

TRIPL-DABL ZA FINALE: Nova maestralna partija Jokića! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.23 u 08:17

Novi šou srpskog reprezentativca.

Košarkaši Denvera sinoć u pobedili Los Anđeles Lejkerse rezultatom 113:111 i plasirali su se veliko finale. Oni su to učinili maksimalnim skorom od 4:0 u seriji, pošto su bili su pobedili u pethodnim susretima (132:126, 108:103 i 118:108). Srpski košarkaš Nikola Jokić je odigrao meč za udžbenike i kao pravi lider ekipe odveo svoj tim u finale, ubacivši ključni koš za 113:111. Postigao je novi tripl-dabl sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, slede ga Marej sa 25 ponea, Portet Junior 25, a Gordon 22.

U timu Lejkersa, najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 40 poena, zatim Dejvis 20, Rivs 17 i Šruder 13 poena. Početak utakmice obeležio je Lebron Džejms koji je pogodio jednu trojku iz nehata, nakon čega mu se ruka opustila i sve je počeo da pogađa. On je vukao Lejkerse ubacivši 21 poen u prvoj četvrtini.

Jokić nije bio preterano agresivan, razigravao je saigrače, a Nagetsi su imali -6 posle prve deonice, 34:28. Nastavio je Lebron sa sjajnom igrom i u drugoj četvrtini. Nije izlazio iz igre, u odbrani je pokrivao, u napadu sve radio i Lejkersi su uspešno održavali prednost. Igrao se  odličan tempo, a onda su sudije odlučile da preuzmu glavnu ulogu. Na semaforu je bilo 65:56 kada su počeli da sviraju sve i svašta.

Druga četvrtina završila se rezultatom 73:58, a Lejkersi su svih osam poena u završnici postigli sa linije za slobodna bacanja. Džejms je za poluvreme ubacio 31 poen, dok je Jokić imao 10, uz četiri skoka i osam asistencija. U trećem periodu  potpuno drugačija ekipa Denvera, igrali su sa više energije, agresivnije, kontrolisali su skok i brzo su spustili zaostatak.

Jokić je dominirao, radio je sve na terenu i Denver je brzo došao do egala, a zatim i preokreta. Srpski košarkaš je sredinom treće četvrtine došao i do osmog tripl-dabla u ovosezonskom plej-ofu, a Nagetsi su nastavili sa sjajanim partihama i posle treće četvrtine su imali prednost, 89:94.

Lejkersi nisu želeli olako da se predaju, te su poslednji period otvorili mini serijom 5:0, 94:94. Denver je posle tajm-auta Melouna imao odgovor, ali do kraja utakmice gledali smo neizvesnu utakmicu. Srpski internacionalac je vukao, pogađao, asistirao, a možda i ključni koš postigao je na 2:50 do kraja utakmice. U pitanju navedena trojka, u padu, za 104:110. Lejkersi su uspeli da se vrate, ali ne i da dođu do pobede.

Ispostaviće se da je Jokić postigao i poslednji koš na utakmici, pošto je na početku poslednjeg minuta, u igri jedan-na-jedan, nadigrao Dejvisa i pogodio za 111:113. Lejkersi do kraja nisu uspeli da poentiraju i Nagetsi su zasluženo slavili.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter