0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OLIMPIJAKOS JE PRVI FINALISTA EVROLIGE: Nestvarna treća četvrtina crveno-belih, Monako ubacio dva poena za 10 minuta! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.23 u 18:56

Grci razbili izabranike Saše Obradovića nakon preokreta!

Košarkaši grčkog Olimpijakosa opravdali su ulogu favorita i plasirali se u veliko finale Evrolige! Crveno-beli iz Pireja su u polufinalu fajnal-fora razbili Monako nakon velikog preokreta i slavili sa ubedljivih 76:62.

Grčki velikan je na poluvremenu imao 12 poena zaostatka u odnosu na ekipu Saše Obradovića, ali je čarobnom igrom u trećoj deonici režirao neverovatan preokret.

Olimpijakos je ponizio rivala nakon najduže pauze, jer je treći kvartal igre rešio u svoju korist sa do sada neviđenih 27:2. Monako je tako postao ‘vlasnik’ neslavnog rekorda elitnog takmičenja.

Saša Vezenkov se još jednom istakao kao lider Barcokasove čete koja je bez milosti došla do prve pobede u Kaunasu. Bugarin je ubacio 19 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Pratio ga je Papanikolau sa 15 postignutih poena i osam skokova.

U redovima poraženih zapaženu ulogu odigrali su Džejms i Okobo sa po 17 poena.

Olimpijakos će u finalu igrati protiv boljeg iz španskog El klasika, Real Madrid – Barselona, koji je na programu od 20 časova. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter