1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA JE PRVI FINALISTA KUPA SRBIJE: Tri gola u mreži TSC-a, domaći žale za propuštenim prilikama! (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.23 u 20:26

Zanimljive utakmice u Bačkoj Topoli i Novom Sadu.

Fudbaleri Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Srbije, nakon što su u polufinalu bili bolji od ekipe TSC-a rezultatom 0:3. Pogotke za crveno-bele postigli su Kanga i Kangva, kao i Mirko Ivanić.

Što se tiče domaćih, poništena su im dva pogotka u prvom poluvremenu, a nisu iskoristili ni jedanaesterac, pa su zbog svega propisno kažnjeni u nastavku. Bitan momenat, dogodio se i na startu drugog dela igre kada je drugi žuti karton zaradio Cvetinović.

Što se tiče drugog polufinala između Vojvodine i Čukaričkog ,meč je prekinut zbog katastrofalnih vremenskih uslova i nastaviće se sutra. 

PRVO POLUVREME:

Već na samom startu meča između TSC-a i Crvene zvezde, viđeno je mnogo uzbuđenja. Domaći su postigli pogodak u 2. minutu, ali je on poništen, pošto je lopta izašla u aut prilikom centaršuta Jovanovića.

Samo 4 minuta kasnije, TSC je iznudio jedanaesterac, kada je Borjan oborio Vukića. Vukić je želeo da šutira jedanaesterac, ali je kapiten Crvene zvezde bio siguran na golu i rezultat je ostao nepromenjen.

Na drugoj strani, na utakmici između Vojvodine i Čukaričkog, viđen je pogodak u 7. minutu. Tada je nakon šuta Ivanovića i intervencije Simića, lopta došla do Rogana, koji je sjajnim volejom zatresao mrežu domaćih.

U 12. i 14. minutu određene šanse je imala i Zvezda. Prvo je Pešić loptu poslao u gol-aut, a potom je nakon šuta Kataija, dosuđen ofsajd jer je Pešić bio iza leđe defanzivaca TSC-a.

Još jedan pogodak poništen je TSC-u u 15. minutu, jer se u ofsajd poziciji našao Jovanović. Tu odluku potvrdio je i VAR, pa je i dalje ostalo 0:0.

U isto vreme, u Novom Sadu je počeo ozbiljan pljusak, koji ozbiljno utiče na igru oba tima.

U 20. minutu, Gelor Kanga pogađa stativu. Gabonski fudbaler je šutirao sa oko 20 metara od gola domaćih, a nakon što je lopta pogodila stativu, pokušaj je imao i Pešić, dok je Ilić bio siguran na golu.

TSC je nastavio da silovito napada Crvenu zvezdu, pa je Borjan morao da interveniše još jednom, nakon jednog centarušuta.

Sa druge strani, posle jedne velike prilike koju je propustio Ovusu, Čukarički u 27. minutu stiže do novog pogotka. Badamosi se sjajno snašao, prevario je defanzivce Vojvodine i pogodio za 0:2. Meč je ubrzo i prekinut zbog katastrofalnih vremenskih uslova.

U 33. minutu, sudija je otišao da pogleda jednu spornu situaciju, kada je delovalo da je Cvetinović igrao rukom i dosuđen je jedanaesterac za Crvenu zvezdu. Loptu je uzeo Gelor Kanga i bio je siguran protiv mladog Veljka Ilića za prednost crveno-belih od 0:1, od 35. minuta.

Promašila je Crvena zvezda sjajnu šansu u 41. minutu. Kombinovali su Ivanić i Katai, a potom je Ivanić šutirao preko gola.

Poluvreme u Bačkoj Topoli, gde Zvezda vodi sa 0:1, dok je u Novom Sadu i dalje meč prekinut, a rezultat je 0:2 za Čukarički. Taj duel odložen je i nastaviće se sutra, odlučio je FSS.

DRUGO POLUVREME:

Na samom startu drugog poluvremena, veliki peh zadesio je domaće. Cvetinović je dobio žutiu karton i TSC je ostao sa 10 igrača na terenu.

Zaista ekipa iz Bačke Topole nema sreće danas, nakon 2 poništena gola i promašenog jedanaesterca, sada će biti znatno oslabljeni u nastavku meča.

FOTO: STARSPORT

Zvezda je sve to koristila i aktivno je napadala, a nakon nekoliko propuštenih prilika, prednost crveno-belih je duplirana. Pogodak je postigao Ivanić, nakon asistencije Pešića u 56. minutu.

Propustili su crveno-beli još nekoliko prilika, a najbolju je imao Bukari u 69. minutu kada je ostao jedan na jedan sa golmanom.

Crveno-beli su u nastavku uspeli da iznude još jedan penal. Sada je loptu na belu tačku stavio Kings Kangva i bio je precizan za 0:3 i gotovo već rešeno pitanje finaliste Kupa u 71. minutu.

Imali su i domaći jednu sjajnu priliku u 77. minutu. tada je Krpićev udarac otišao preko gola, a deluje da je mogao znatno više iz ove situacije.

Sve u svemu, Crvena zvezda je slavila protiv TSC-a sa 0:3 i zasluženo prošla u finale Kupa Srbije.

5
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter