0
ATP

FOTO: twitter/@atptour

VELIKO IZNENAĐENJE U RIMU: Argentinac izbacio Sinera i olakšao Novaku put do finala!

Objavljeno: 16.05.23 u 19:30

Nakon jučerašnjeg ispadanja Alkarasa, ovo je verovatno najveće iznenađenje u toku turnira

Argentinski teniser, Fransisko Serundolo, priredio je veliko iznenađenje na mastersu u Rimu. On je u osmini finala bio bolji od 8. tenisera sveta, Janika Sinera, nakon preokreta sa 2:1, po setovima 6:7/6:2/6:2 nakon dva i po sata borbe.

U prvom setu viđeno je 4 brejka, po dva na obe strane, pa je taj-brejk odlučio pobednika ovog dela meča. Siner je bio dosta mirniji a dodatnu snagu mu je dala i domaća italijanska publika. Brzo je stigao do 1:6 i pet set lopti. Realizovao je treću za vođstvo 0:1 u setovima.

 

 

Serundolo nije odustajao od svoje agresivne igre sa osnovne linije i to mu se i te kako isplatilo u nastavku meča. Tri puta je oduzeo servis Italijanu u drugom setu i potom još dva puta u odlučujućem za veliku pobedu.

On je na taj način olakšao Novaku Đokoviću put do finala, ako gledamo rang preostalih tenisera u njegovom delu žreba. Serundolo će se za mesto u polufinalu boriti sa Kasperom Rudom, koji je ranije savladao našeg Lasla Đerea.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter