0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

(POLUVREME) PARTIZAN ISPUSTIO 15 POENA PREDNOSTI: Real prišao na 3 poena zaostatka, Tavares teroriše „crno-bele“!

Objavljeno: 02.05.23 u 21:26

Dva lica Partizana u prvom poluvremenu

Košarkaši Partizana večeras dočekuju madridski Real u okviru trećeg meča plej-ofa Evrolige. Izabranici Željka Obradovića imaju velikih 2-0 iz Španije i šansu da večerašnjom pobedom pred svojim navijačima overe vizu za Kaunas i fajnl-for.

Podsećamo da zbog opšte tuče na terenu u finišu druge utakmice u Španiji, „crno-beli“ ne mogu večeras da računaju da Matijasa Lesora i Kevina Pantera, dok je Real oslabljen neigranjem Jabuselija i Gabrijela Deka.

Grobari su od samog starta uzeli na zub gostujuće košarkaše zbog nemilih scena u Madridu a svoje utiske preneli su i tamošnji mediji.

 

 

Fenomenalno je domaćin otvorio ovaj meč serijom 13:0, poenima Smailagića, Nanelija i Madara. Od samog starta videla se želja i agresivnost u odbrani Partizana i košarkaši Reala se nisu snašli, što je rezulatiralo sa 4 izgubljene lopte u prvih 3 minuta meča.

 

FOTO: STARSPORT

 

Gosti su se na trenutak sabrali i serijom 7:0 smanjili zaostatak. Redom su poentirali Najdžel Vilijams-Gos, Tavares i Musa. Ipak, puleni Željka Obradovića, nastavili su da rešetaju pa nakon dve trojke Anđušića i Smailagića, dolaze na +10. Potom je Jam Madar vezao 4 penala i on je prvi dvocifreni na meču.

Napadačka rapsodija Partizana rezultirala je sa 13 poena prednosti nakon uvodnih 10 minuta i čak 32 ubačena poena uz samo 4 promašaja iz igre.

 

 

Egzum je otvorio drugu četvrtinu poenima na obruču za +15. Nakon toga Rudi Fernandes pogađa trojku ali odmah u sledećem napadu Smailagić uzvraća istom merom za svoj 11 poen.

Nakon nove trojke Fernandesa, Madriđani su prišli na 10 razlike, zbog čega je Obradović bio primoran da zatraži tajm-aut. Edi Tavares je za sada nezaustavljiv. Gorostasni centar ima 11 poena i 7 skokova za samo 14 minuta. Real je prišao na samo 4 poena zaostatka, 41:37.

 

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 4 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Kada je teško, tu je Naneli. Amerikanac pogađa zlata vrednu trojku i vraća svoj tim na +5. Partizan se potpuno raspao u zadnjih 5 minuta poluvremena i Madriđani su to iskoristili i smanjili razliku na svega 3 poena, 48:45. Tavares ima 16 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

U redovima domaćih, dvocifreni su Smailagić sa 11 i Madar sa 10 poena.

 

VESTI O PARTIZANU:

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter