0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ: ‘Ako mu fizički status dozvoli, Rakonjac sutra od starta na terenu!’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.23 u 15:48

Novi izazov za srpskog šampiona!

Pred Crvenom zvezdom je izazov osvajanja Kupa Srbije, čime bi aktuelna generacija postala jedina sa tri vezane duple krune u istoriji kluba, a trener Miloš Milojević je izneo očekivanja pred četvrtfinalni susret sa Napretkom koji je na programu sutra od 18 časova i 30 minuta.

– Uvek igramo sa najboljim sastavom, tako će biti i sutra. Moramo da ispoštujemo fudbal i da igrači koji su odigrali dobro protiv Čukaričkog zadrže mesto u timu da bi dobili i rotacijama dovoljnu dozu energije i motivacije pred meč – počeo je Milojević.

Prisetio se prethodnog duela sa Napretkom kada su crveno-beli u Kruševcu odigrali 1:1.

– Igrali smo meč pred reprezentativnu pauzu protiv njih… Imaju način igre koji im odgovara, dobri su u prekidu i koriste prostor, ako se loše stoji iza lopte. U prethodnom meču su iskoristili to što smo mnogo menjali, ne igrač za igrača, koliko se desi da u prekidima gde vam stoji najbolji skakač, usled promene u timu i želje za ubrzanjem, tu bude fudbaler koji nije dobar u skoku. Tu se onda javi problem, ali to je normalno i mora se kalkulisati. Bila je to situacija gde smo imali kontinuirane tri, četiri greške, loša postavka i reakcija, iz čega sledi kazna. Tako da, Napredak može da bude neugodan, neće im faliti motiva, jer je kup takvo takmičenje gde jedna utakmica rešava sve, tako da, prava na grešku nemamo. Treba nam dobra igra i enerija da bi prošli dalje.

Blistala je Zvezda protiv Čukaričkog za vikend i slavila sa 4:0.

– Ne znam da li smo baš za četiri gola kvalitetniji od njih, ali važno je da smo pobedili. Kada je dobar odnos i kad se ispoštuju zahtevi, ne morate da igrate sa „najjačim“ timom da bi dobili, tako je bilo u nedelju. Drago mi je zbog momaka koji su dobro odigrali, stavili su me na slatke muke kada biram tim.

O zdravstvenom biltenu sa akcentom na Rakonjca i Spajića trener crveno-belih je poručio:

– Nisu svi spremni, ali znaćemo više posle današnjeg treninga. Ako Rakonjcu fizički status dozvoli, trebalo bi da počne sutra. Što se Spajića tiče, on je spreman za 30-40 minuta, eventualno poluvreme. Sve zavisi od utakmice i intenziteta, da li ima puno duela ili je čistiji fudbal. Svakako ćemo gledati da ga uvedemo najbolje što je moguće za sve – podvukao je Milojević.

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter