0
Fudbal

FOTO: Rio Ferdinand

VIDIĆ GOVORIO O BOMBARDOVANJU: ‘Nisu mogli da nam garantuju bezbednost!’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.23 u 16:07

Otvorio je dušu nekadašnji štoper Mančester junajteda.

Nemanja Vidić gostovao je u podkastu ‘FIVE’, kod svog nekada dugogodišnjeg saigrača, Rija Ferdinanda. On je govorio o nekim vrlo zanimljivim temama, a dotakao se i bombardovanja 1999. godine, kada su NATO snage bez objave rata napale našu zemlju.

‘Očigledno je da smo imali mnogo turbulencija tokom mog detinjstva. Ja sam rođen 1981. godine, a deset godina kasnije smo imali rat u Bosni što nije daleko od moje kuće, možda nekih 150 kilometara. Ja ga nisam osetio, to nije bio rat koji se dešavao u mom gradu niti u Srbiji. Bio sam previše mali i nisam osetio to. Kasnije, kada nas je NATO bombardovao, to je uticalo i na mene. Već sam bio u Crvenoj zvezdi, nisam mogao da igram fudbal i morao sam da se vratim u Užice. Bilo je strašno. Jednog dana su ljudi iz kluba došli u kamp i rekli nam da idemo kući, jer bi moglo da bude problema u narednim danima. Nisu mogli da nam garantuju bezbednost. Naredna dva meseca bila su veoma veoma strašna, nismo imali pojma šta će se desiti u budućnost.’ – rekao je Vidic i potom dodao:

‘To je bilo stvarno strašno, ali… Zvuči ludo, ali kako bih rekao, nakon mesec dana poželite da živite i u tim uslovima. Počnete da pronalazite načine da igrate fudbal sa društvom, pronalazite načine da izađete ispred zgrade i družite se sa svojim prijateljima. U vašoj glavi je i dalje misao ‘Vau, kada će se ovo završiti’. Mislim da je to uticalo na moj karakter i na mentalitet koji sam imao. Kada imate mogućnost da uradite nešto, uradite to najbolje moguće. Ako imate priliku da pređete u Mančester junajted koji je najveći klub na svetu i da se tamo dokažete, nemojte trošiti nijedan sekund na gluposti. Možda sam pravio gluposti u Moskvi ili kad sam bio u Srbiji, ali sam onda shvatio.’ – zaključio je Vidić u razgovoru sa Riom Ferdinanom u podkastu ‘FIVE’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter