0
Evrokupovi

FOTO: Manchester United @ManUtd/ Twitter screenshot

‘PROPUSTILI SMO ŠANSU DA OSVOJIMO TROFEJ’: Ten Hag slomljen izašao pred novinare posle poraza! (FOTO)

Objavljeno: 21.04.23 u 11:10

Kraj evropske sezone za tim sa Teatra snova!

Fudbaleri Sevilje režirali su veliko iznenađenje u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope. Španski velikan, uprkos lošim izdanjima u nacionalnom prvenstvu tokom gotovo čitave sezone, još jednom je dokazao koliko mu prijaju nastupi u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Nakon remija rezultatom 2:2 u Mančesteru, Sevilja je na ‘Ramon Sančez Pishuanu‘ nadigrala slavni Junajted sa 3:0 i tako izborila plasman među četiri najbolja tima. Ekipa iskusnog stručnjaka, Hosea Luisa Mendilibara, za veliko finale boriće se protiv torinskog JuventusaStara dama je posle dvomeča bila bolja od Sportinga iz Lisabona, ukupnim rezultatom 2:1.

Šef stručnog štaba poraženog engleskog velikana, Erik Ten Hag, izneo je utiske posle kraha na evropskoj sceni.

-Jasno je da nismo smeli da pravimo takve greške. Nije lako dobiti nijednu utakmicu, ali smo moramo da odigramo puno bolje. To je bila naša obaveza. Nismo bili posvećeni, nismo bili mirni. Ako i vi novinari priznate, imali smo mnogo prostora po celom terenu, ali ga nismo iskoristili. Od samog početka, bilo je potpuno jasno kako možemo da dođemo do uspeha – kazao je Holanđanin i nastavio:

-Bilo je loših rešenja, izgubili smo važne bitke. Sevilja je napravila više dodavanja, pokazala više želje, više borbe, a dokaz tome je drugi gol. Teško je pobediti u velikim utakmicama sa ovakvom igrom. Imamo problem i ne smemo da bežimo od njega. U nedelju je nova utakmica, u kojoj ćemo, verujem, to da popravimo. Treba da izdignemo i pokažemo više karaktera.

Ten Hag nije želeo da traži alibi.

-Ne želim da nas pravdam nekim povredama, bitno je ono što rade ljudi koji su u terenu. Trebalo je bolje da igraju, verovao sam im. Nismo bili na pravom nivou danas. U mnogim prethodnim utakmicama igrali smo dobro, ali danas i u još nekoliko navrata, nismo bili spremni, a to je neprihvatljivo kada igrate za Mančester junajted. Imali smo odličnu priliku, bili smo u četvrtfinalu jednog evropskog takmičenja. Mogli smo da osvojimo trofej, ali smo protraćili tu šansu. Samo treba da krivimo sebe. Bila je to sjajna prilika, koja je nestala. To ne možemo da promenimo, tako da moramo da razmišljamo o sledećoj utakmici u nedelju, jer je to nova šansa da sve popravimo – zaključio je trener Junajteda.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter