0
Evrokupovi

FOTO: Inter @Inter/ Twitter

SITI RUTINSKI DO POLUFINALA, GVARDIOLA NADMUDRIO TUHELA: Goleada na ‘Meaci’ i slavlje Neroazura! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.04.23 u 22:54

Poznati su svi učesnici polufinala Lige šampiona!

Nakon revanš okršaja na ‘Alijanc Areni’ i ‘Đuzepe Meaca’ stadionu Real Madrid i Milan dobili su protivnike u polufinalu Lige šampiona.

Mančester Siti je na rutinski način, fantastičnom taktičkom postavkom, sačuvao prednost sa ‘Etihada‘ i eliminisao minhenski Bajern. Pep Gvardiola je nadmudrio Tomasa Tuhela, a Bavarcu nisu uspeli da upišu ni utešni trijumf. Utamica u Minhenu završena je rezultatom 1:1, a engleski tim je slavio sa ukupnih 1:4.

Bajern je od od prvog minuta izvršio snažan pritisak na defanzivnu linuju gostujućeg sastava. Nemci su odmah jasno otktili svoje namere, te bez mnogo kalkulacija krenuli u ofanzivu. Ređale su se šanse Bavaraca, ali izostala je realazicija.

Najopasniji po gol Sitija u prvom poluvremenu bio je njihov bivši ofanzivac, Leroj Sane. Brzonogi reprezentativac Nemačke pretio je u nekoliko navrata iz različitih situacija, ali nije mogao da se pohvali kvalitetnom završnicom.

Priliku da reši pitanje pobednika u 38. minutu propustio je Haland. Norvežanin je namestio loptu na belu tačku, jer je prethodno rukom u kaznenom prostoru igrao Upamekano. Erling je šutirao snažno, ali neprecizno, visoko preko gola.

Iskupio se Haland za promašeni jedanaestarac i pogotkom u 57. overio plasman među četiri najbolja sastava u Evropi.

Kimih je u 83. minutu realizovao kazneni udarac i počasnim pogotkom koliko, toliko ublažio gorak ukus nakon eliminacije.

Mančester Siti će u polufinalu odmeriti snage sa aktuelnim šampionom Starog kontinenta, Real Madridom.

Inter je na stadionu ‘Đuzepe Meaca’ remizirao 3:3 sa Benfikom, ali i zakazao polufinalni susret sa Rosonerima, jer je sedam dana ranije u Lisabonu slavio sa sigurnih 0:2.

Vodili su Neroazuri u dva navrata, ali Benfika je oba puta uspela da poravna rezultat. Golove za domaći tim postigli su Barela, Martinez i Korea, dok su se u strelce za Benfiku upisali Aursnes, Antonio Silva i Petar Musa. 

Milanski derbi će biti prava poslastica za sve ljubitelje italijanskog i evropskog fudbala, a videćemo ko će naći svoje mesto u velikom finalu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter