0
ATP

FOTO: twitter/@ROLEXMCMASTERS

RUBLJOV JAČI OD KIŠE I FRICA: Rus nakon preokreta prvi finalista Monte Karla! (VIDEO)

Objavljeno: 15.04.23 u 18:59

Rubljovu će ovo biti treće finale mastersa u karijeri

Ruski teniser, Andrej Rubljov, plasirao se u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je nakon preokreta savladao Amerikanca, Tejlora Frica, sa 2:1, po setovima 5:7/6:1/6:3 posle više od dva sata igre i prekida zbog kiše.

U prvom setu je viđeno čak 7 brejkova. Rubljov je imao šansu da odservira za set pri rezultatu 5:4 ali je Fric osvojio naredna tri gema uključujući i dva servisa protivniku za 5:7.

Rus je ipak nakon toga ubacio u veću brzinu i samleo rivala u drugom setu sa 6:1 i čak tri brejka. Odlučujući set je bolje otvorio američki teniser brejkom ali je već u narednom gemu Andrej vratio ravnotežu. Nakon prekida zbog kiše igrači su se vratili na teren a pauza je očigledno više prijala 6. teniseru sveta, koji je dva puta oduzeo servis protivniku i slavio sa 6:3 u odlučujućem setu.

 

 

On će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Siner-Rune. Turnir u Kneževini se igra za nagradni fon od 5,8 miliona dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter