0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ PREPUN EMOCIJA: ‘Osećam se dobro, ponosan sam!’

Objavljeno: 14.04.23 u 23:57

Ponosan je na svoje igrače.

Košarkaši Partizana večeras su igrali poslednji duel regularnog toka Evrolige. U Areni je gostovala ekipa grčkog Panatinaikosa, koja nije imala apsolutno nikakav imperativ pobede, dok je izabranicima Željka Obradovića ovo bio bitan meč, jer su tražili što bolji plasman na tabeli. Slavili su ‘crno-beli’ nakon 40 minuta prave drame. Koš odluke postigao je Džejms Naneli na 30-ak sekundi do kraja, kada je u tranziciji pogodio za tri poena.

‘Osećam se dobro, ponosan sam. Nastavljamo isto, konekcija koju imamo sa navijačima je neverovatna. Imali smo 4-9, a sada imamo 20-14. Veoma sam srećan.’ – počeo je Obradović i potom nastavio:

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Lepo je videti da smo u 8 najboljih. Stvar je svih nas, neviđena je konekcija između navijača i ekipe. Rekao sam igračima kakav je raspored ispred nas. Pričali smo već o tome koliko je bitan stručni štab, od lekara, fizioterapeuta, masera… Nemamo ozbiljnije povrede. Na početku sezone smo bili bez Alekse i Alena, nadovezalo se da je Smajli posle toga imao povredu, da je Balša igrao koliko je igrao… Biće veoma važno i za ostale, nastavljamo da radimo na isti način i imamo veru u sopstvene mogućnosti.’ – reči su Žoca, koji je na samom kraju dodao:

FOTO: Starsport

‘Vratili smo utakmicu onoga trenutka kada smo prestali da srljamo. Da igramo pametnije, da damo loptu gde treba. Donosili smo dobre odluke. Iskontrolisali smo skok. Naneli je odigrao najbolju odbranu u poslednja četiri minuta. Tri poena su važna, ali još važnije je ovo. Smajli jeste dobio udarac, ali je odigrao. Stoji mu crveno, vidi se udarac. Videćemo u kom je stanju, ali kakvom god da bude stanju, nek stegne zube i nek igra. Pokazao je karakterne osobine, prognozirali su mu tri meseca, a on je posle 15 dana došao i rekao da hoće da igra. Možda je trenutak da se kaže i neka reč o Ledeju. Radi zaista mnogo stvari za tim. Čita igru. Nekad ima i on te trenutke kada srlja.’ – zaključio je Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter