0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ: ‘Okrenuo sam se kod Gudurinog šuta, srećom nije pogodio! Samo da smo bili na okupu od starta!’ (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.23 u 08:19

Dobro raspoloženje u redovima crveno-belih po završetku sezone u eliti!

Nakon regularnih 40, uz dodatnih pet minuta prodružetka, Crvena zvezda je savladala slavni Fenerbahče rezultatom 91:89. Utakmica 34. kola Evrolige nije imala rezultatski značaj za crveno-bele, ali to nikako nije moglo da se primeti na terenu.

FOTO: STARSPORT

Argentinski tandem Kampaco-Vildoza, kao i Ognjen Dobrić, vodili su srpskog šampiona do 17. ovosezonske pobede u elitnom društvu. Navijači u krcatoj hali ‘Aleksandar Nikolić’ ovacijama su pozdravili svoje miljenike.

Po završetku utakmice pred kamere je stao centar crveno-belih, Luka Mitrović.

– Prvo bih se zahvalio navijačima, ne pamtim da je bio puniji „Pionir“ nego večeras u meču koji nije imao rezultatski značaj. Ali imati takvu podršku zaista znači, bez ozbira kako se stvari odvijale. Daće nam sigurno neki vetar u leđa za nastavak. Fener je iskusna ekipa, koja bez gledanja drugih rezultata, danas im je bilo značajno da pobede ovde. Bili su pripremljeni, ali smo hteli da odigramo dobro, da zatvorimo pobedom i zahvalimo se publici što je dolazila da nas podrži, te tako nastavimo dobar niz pobeda. Bilo je teško, zahtevno fizički, da ne ulazim u taktičke detalje, zadovoljni smo pobedu. Ono čuveno „Okrećemo se obavezama u domaćem prvenstvu“ – poručio je Mitrović sa osmehom na licu i nastavio da govori o Zvezdinoj seriji 5:0 u završnici takmičenja:

– Valjda čovek jednom, drugi, treći put greši, ako se to desi, onda je nešto do njega. Tako smo i mi seli i videli šta je bio problem, odakle je išla loša energija koju smo imali. Uvek je dobro kada se greške isprave, ako nešto naučite iz njih i nastavite dalje posle poraza, može to da bude i dobro.

Mitrović bi ove sezone promenio samo jedno.

– Pa jedna jedina stvar, da smo bili na okupu od početka sezone, ali to je sada šta bi bilo kad bi bilo. Nekada smo se dobro snalazili, nekada nismo, ali kada pogledate tabelu, faktički za plej-of treba 19-15, što govori koliko je Evroliga jaka i ti timovi koji su se našli u plej-ofu su zasluženo tamo. Mi smo na 50%, to nimalo nije loše, ali ostaje žal za tih par utakmica koje su odlučile našu sudbinu.

Iskusni as ne krije da ovakve pobede ulivaju dodatno samopouzdanje.

– Svakako, svaka pobeda naročito na domaćem terenu, u ovakvoj atmosferi gradi tim. Nema veze što je april, tim može da napreduje do kraja sezone. Nikada nije kasno da se stvari poprave. Ulazimo u borbu za trofeje i svaka pobeda mnogo znači.

Na pitanje da li je očekivao da Marko Gudurić pogodi trojku za pobedu Mitrović je odgovorio:

– Pa, šta reći, okrenuo sam se, bio je u dobroj situaciji, ali na sreću nije pogodio.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter