1
Košarka

Filip Petrusev reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus Basket at Aleksandar Nikolic Hall on April 06, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PETRUŠEV ZNA ZBOG ČEGA JE ZVEZDA OSTALA BEZ TOP 8: „Mislim da smo svi svesni toga!“

Objavljeno: 12.04.23 u 19:30

Potpuno jasan!

Crvena zvezda Meridianbet sutra od 19 časova završava svoje ovosezonsko takmičenje u Evroligi. Protivnik u 34. kolu biće turski Fenerbahče.

Košarkaš crveno-belih, Filip Petrušev, smatra da je cilj pred ovaj meč isti kao i pred svaki drugi.

Cilj je da odigramo što bolju utakmicu kao tim, i da jednostavno nastavimo te dobre partije u Evroligi. Želimo da dignemo formu pred završni deo sezone, i da pobedimo, to je najbitnije. – započeo je Filip.

Smatra da je Zvezda čak mogla i lagano da uđe u Top 8, ali da su njegov tim ‘koštale’ unapred dobijene utakmice.

Mislim da smo svi svesni, da smo mogli, možda čak i lagano da uđemo u tih osam najboljih. Protiv dobrih timova smo igrali dobro čitave sezone i pobeđivali. Te neke unapred dobijene utakmice smo gubili i to nas je na kraju koštalo. Mislim da svi vide koliko je ova ekipa dobra, talentovana i ima kvalitet, ali eto, ostaje neki žal. Ipak, nema šta, idemo dalje. – kazao je prvotimac Zvezde.

Crvena Zvezda’s Filip Petrusev during regular season, round 33 Euroleague basketbal match between Crvena Zvezda and Olympiacos in Belgrade, Serbia, on April 6, 2023.
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fenerbahče se još uvek bori za plej-of te im je pobeda u Pioniru neophodna.

Mislim da će to učini utakmicu još boljom i da će biti super takmičarska. Mislim da i mi želimo da pobedimo, možda koliko i oni, jer protiv dobrih ekipa uvek želite da igrate dobro. Mislim da će biti pravi spektakl. – kazao je košarkaš crveno-belih.

Za kraj, analizirao je tursku ekipu.

Mislim da su generalno baš dobri u atletskom smislu. Ja bih izdvojio čak i Pijera i Hejsa koji igraju na pozicijama tri i četiri, ali su manje, više identični igrači koji igraju mnogo unutra baš sa tih pozicija i mislim da će im to biti glavna snaga, koju treba da zaustavimo. – zaključio je Petrušev.

BONUS VIDEO:

2
0

1 Komentara

  1. Vidim da se sada neargumentovano hvale kako su mogli…ali eto nisu…!?
    Draga gospodo, a pre svih Ivanovicu ptreneru, posle habanja nema kazanja, to je to i tacka. Izgubili ste najmaje tri ako ne i cetiri „dobijene“ utakmice, sto je gotovo ludacki, ali jest tako. Istina to govori o talentu ekipe, ali i dapostoji neki feler u timu koji tako „zavrsava utakmice. Ne bih vas poredio sa Partizaom, ali oni jesu dobar primer kako se takmiciti u Velikom takmicenju, sa punom determinacijom i svi za jedan a jedan za sve. Toga u Cergi nema, ima ocigledno nekih neresenih stvari ili „konstruktivnih“ felera,kojih…ne bih o tome, na Klubu je da ponudi odgovor na to. Licno mislim da u ekipi postoje glodari koji kad najvise treba pokazati namerno u dubokoj diskreciji igre prave stetu ekipi i vode je u ponor. Nema drugog objasnjenja da gubis cetiri-pet dobijenih meceva protiv slabijih ekipa. Jednostavno, to je to. Zvezda treba da odigra mec sa Fenerom na najvisem ivou determinacije a razlog je da Evrliga vrednuje i zelju i posten pristup ali i konacni rezultat, tj plasman. Biti deseti znaci sigurno dobiti pozivnicu za sledeci ciklus to jeste -sezonu.Mnogi se pitaju hoce li npr. KKP dobiti pozivnicu za sledecu sezonu. Nije definisano da ko udje u plejof od pozivnika ostaje, ali postoji nevidjeno pravilo ko je to potvrdjuje. Ko to moze npr eliminisati KKP kad je medju osam a ostaviti neke Asvele, Bayerne ili ALbe?> Pa, izvinite, nema sansi i u sportupostoje neka nepisana pravila. Zato Zvezda treba odigrati taj mec sa Fenerom na najvisem nivou i pobeditijer se i to gleda, to nudi utisak i doprinosi u donosenju odluke o spisku ucesnika EL u narednoj sezoni.
    Partiznu, naravno, zelim velike stvari u plejofu a i u F4, ako Bog da! Ne zaboravimo da i KKP svojim rezultatom za svaki respekt doprinosi da srpska kosarka i dalje ima dva predstavnika. Neka prosire ligu na nekoliko ekipa kad se vrati CSKA i UNIKS,po meni je to najmanji problem. Za srpsku kosarku je veoma bitno da nase ekipe budu uvek na kraju sezone negde od sredine pa gore. Verovatno se ide na osnivanje „EvroNBA“, i u tom trenutku treba biti u trendu, tj. unutar takmicenja kao respektibilan tim sa dokazanim sportskim rezultatom. Nista nece da se desi slucajno,pogotovo u uslovima kada je kapital kljucni faktor. Velika je sreca da Drzava Srbija ima sluha za to, da sportske rezultate vecitih vidi kao bitan promocioni faktor za zemlju. To je neophodno posle cele dve decenije satanzacije zemlje Srbije. Govorim i o fudbalu i o kosarci. Ovo je moj skromni odgovor onima koji se bune sto Drzava nase klubove, koje podrugljivo nazivaju „blizancima“ ,potpomaze da sa respektom predstavljaju nasu zemlju na radost svih nas, bez razlike u bojama dresova.

    0
    4
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter