0
Evrokupovi

FOTO: twitter/@ChampionsLeague

POČINJE ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA: Može li Bajern da zaustavi Halanda, Inter vreba svoju šansu u Lisabonu!

Objavljeno: 11.04.23 u 11:45

Zanimljivi mečevi su pred nama

Večeras se igraju prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona sa početkom u 21 čas. Mančester siti dočekuje Bajern Minhen dok Inter gostuje Benfici.

Nema sumnje da će sva pažnja biti usmerena na meč Sitija i Bajerna, pre svega zbog veličine oba kluba ali i činjenice da trener „plavih“, Pep Gvardiola, voditi meč protiv svoh bivšeg kluba.

Mančester siti se nalazi u dobroj formi. Drugi su u Premijer ligi sa 6 bodova manje od Arsenala ali i utakmcom manje. Oni su u osmini finala izbacili Red Bul Lajpcig, nakon čak 7 datih golova u revanšu, od kojih su 5 delo Erlinga Halanda. Mladi Norvežanin je nezaustavljiv ove sezone i postigao je 44 gola na 37 utakmica i pitanje je da li „Bavarci“ imaju rešenje za njega.

Želimo da probamo. Čast je biti ovde, protiv elitnog kluba kakav je Bajern Minhen. Srećni smo što smo ovde. Zaslužujemo to. Pre šest, sedam godina kada sam došao rekli su: ‘Ovde si da osvojiš Ligu šampiona’. To se dešava svake sezone. Pokušavali smo, ali su i ekipe protiv kojih igrate dobre i one takođe žele da osvoje titulu – rekao je Gvardiola uoči meča.

 

Bajern ne briljira ove sezone u Bundesligi ali je i kao takav prvi sa 2 boda prednosti u odnosu na Borusiju Dortmund. Oni su u prethodnoj rundi eliminisali PSŽ ukupnim rezultatom 3:0 i potpuno neutralisali duo Mesi-Mbape, pa se njihovi navijači nadaju da će tu pratiju ponoviti i večeras.

U drugom meču večeras sastaju se Benfika i Inter.

Portugalci su pružali sjajne partije u dosadašnjem izdanju Lige šampiona. Grupu su zavrili na vrhu a potom su ubedljivo eliminisali Klub Briž.

Inter sa druge strane se nalazi u lošoj formi. Klub iz Milana je na poslednjih 8 mečeva zabeležio čak 4 poraza, 3 remija i samo jednu pobedu, protiv Lećea koji je blizu zone ispadanja u Seriji A. Oni su u osmini finala bili bolji od Porta ukupnim rezultatom 1:0.

 

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter