0
Fudbal

FOTO: Twitter/FC Bayern Munich

BAJERNU PRIPAO DER KLASIKER: Odlično izdanje izabranika Tomasa Tuhela! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.23 u 08:50

Vratili se na prvu poziciju.

Fudbaleri minhenkog Bajerna su u 26. kola nemačke Bundelige savladali Borusiju iz Dortmunda rezultatom 4:2 i tako ponovo došli na vodeću poziciju. Ovo je bio debi za novog trenera ’BavaracaTomasa Tuhela koji je nekoliko godina bio trener Dortmunda, ali to ga nije sprečilo da dođe do sjajnog trijumfa.

Već posle 23 minuta sve je ličilo na potpunu katastrofu gostiju na Alijanc areni, kada je Bajern već vodio sa 3:0 uz dva gola Tomasa Milera, dok je prvi pogodak bii autogol čuvara mreže Dortmunda Gregora Kobela, tako što je  loptu koju je trebalo da ispuca potpuno promašio i ona je na kraju samo ušla u mrežu za potpuni šok ‘Milionera‘.

Od toga se nisu oporavili i za nekoliko minuta  Miler je povisio vođstvo na 3:0, a moglo je da bude i ubedljivije do kraja prvih 45 minuta. Nastavio je Bajern sa pritiskom i u drugom poluvremenu, a u 51. minutu već je bilo 4:1, kada je Kingsli Koman zatresao mrežu.

Dao je Čupo Moting i peti gol, ali je on poništen zbog ofsajda, a imali su još dve velike šanse kasnije domaćini da deklasiraju rivala. ali Miler i Čupo Moting nisu pogađali iz dobrih situacija.

U finišu meča je Bajern je prepustio inicijativu protivniku, a Dortmund je to iskoristio da sačuva čast. Najpre je posle penala koji je skrivio Gnabri, sa bele tačke rezultat smanjio Emre Džan, a onda je i Donijel Malen u 90. minutu postavio konačnih 4:2.

Posle ove pobede Bajern je ponovo prvi sa 55 bodova, Dortmund ima 53, a u igri je i Union Berlin koji ima 51 bod.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter