1
Fudbal

Nemanja Vidic during the interview on March 07, 2023 in Subotica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKU LEGENDU: Nemanja Vidić kandidat za Kuću slavnih!

Objavljeno: 30.03.23 u 13:59

Ni manje ni više!

Bivši srpski fudbaler i jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala, Nemanja Vidić, nalazi se među 15 kandidata za prijem u Kuću slavnih engleske Premijer lige.

Za više od sedam godina, koliko je proveo na Old Trafordu igrajući za Mančester junajted, Vidić je upisao 300 nastupa za Crvene đavole, a svoje ime u listu strelaca upisao je 21 put.

Pozamašan je spisak trofeja koje je podigao sa Junajtedom. Tu je pet titula Premijerlige, jedna Liga šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga Kupa te čak pet Komjuniti šilda. Što se tiče individualnih nagrada, dva puta je bio igrač sezone.

Nemanja Vidic, 10.5.2017. foto: Pedja Milosavljevic

Osim Vidića kandidati su još i: Ešli Kol, Rio Ferdinand, Geri Nevil, Džon Teri, Jaja Ture, Les Ferdinand, Džermejn Defo, Endi Kol, Majkl Kerik, Petr Čeh, Sol Kembel, Toni Adams, Robi Fauler i Majkl Oven.

Navijači će glasati do 10. aprila, a tokom maja će biti održana svečana ceremonija na kojoj će trojica bivših fudbalera biti primljena u Kuću slavnih.

NAJNOVIJE VESTI IZ PREMIJER LIGE:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter