0
Evroliga

FOTO: Starsport

EVO ŠTA ČEKA ’VEČITE’ U ZADNJA TRI KOLA EVROLIGE: Uzbudljiva borba za Top 8 fazu! (FOTO)

Objavljeno: 30.03.23 u 21:55

Zanimljiva završnica.

Evroliga ulazi u završnu fazu, još tri kola su ostala do kraja regularnog dela i manje-više poznati su učesnici Top 8 faze takmičenja. Kada je reč o srpskim klubovima, Partizan je u 31. kolu poražen od Barselone 89:80, dok je Crvena zvezda slavila protv Valensije 92:72.

Ove sezone se najveća borba vodi za 7. i 8. mesto koje vodi u plej-of, a nekoliko timova su kandidati za ovu poziciju i nastavi takmičenje. Ipak, činjenica je da se dva tima, Partizan i Baskonija, izdvajaju od ukupno sedam klubova koji pretenduju na to mesto.

Basketballhuru.gr proračunao je verovatnoću koju klubovi imaju za plasman među Top 8.

Verovatnoća da Partizan prođe dalje, s obzirom na trenutnih 17 pobeda, je ogromna i iznosi čak 95%. ‘Crnobeli’ su tako stali rame uz rame sa Olimpijakosom, Barselonom, Real Madridom, Monakom, Fenerbahčeom i Makabijem koji imaju preko 95% šasni za palsman dalje. Uz to šansa da izabranici Željka Obradovića budu četvrti je oko 2%, za peto mesto daje se 6% šansi, a najizglednije je da će Partizan biti na sedmom mestu, a verovatnoća da se takav ishod i dogodi iznosi 54%. Na kraju, sa 11% šansi bi crno-beli mogli na osmo mesto, 3% da budu deveti, a 0.9 da budu deseti.

FOTO: Twitter/ KK Partizan Mozzart Bet

Do kraja regularnog dela, Partizan očekuje duel sa Real Madridom u Areni ovog petka od 20.30, potom sledi gostovanje Monaku 7. aprila, i na kraju dočekuju Panatinaikos 14. aprila.

Crvena zvezda je vezala dve važne pobede protiv Baskonije i Valensije. A računica pokazuje da ‘crvenobeli‘ imaju teoretske šasne da budu na sedmom i osmom mestu, a verovatnoća da  budu sedmi iznosi svega 0.1%, a za osmo mesto verovatnoća iznosi 0.2 %, za deveto mesto je 5%, za deseto mesto 18%, jedanaesto je 21%, a ovaj sajt iznosi verovatnoću od 29% da crveno-beli završe regularni deo Evrolige na 12. mestu.

FOTO: Twitter/ KK Crvena zvezda Meridianbet

Tim Duška Ivanovića je uz Efes kojem se daje 9% šansi, Milan kojem se daje 0.2% i Valensiju sa 0.4% u grupi timova sa najmanjim šansama za plasman dalje.

Posle dve uzastopne pobede, Zvezda ovog petka od 21 sat gostuje ASVELu, a do kraja takmičenja očekuju je dueli sa Olimpijakosom 6. aprila kod kuće, kao i protiv Fenerbahčea 13. aprila.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter