1
Evroliga

FOTO: Starsport

ZVEZDA POKAZALA PRAVO LICE I POBEDILA VALENSIJU: Petrušev vodio crveno-bele do trijumfa, Argentinci na nivou! (FOTO)

Objavljeno: 29.03.23 u 20:54

Na pola puta do trijumfa.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Valensije u utakmici 31. kola Evrolige rezultatom 92:73. Valensija trenutno ima značajne šanse za plasman u TOP 8, dok sa druge strane, iako su šanse crveno-belih u domenu teorije, to ih ne sprečava da daju sve od sebe i pokušaju da dođu do trijumfa.

Igrala se prva četvrtina koš za koš, kao i početak druge. Crveno-beli su bili raspoloženi, a kockice su se složile krajem druge deonice, gde je Zvezda napravila prednost. U nastavku igre, crveno-beli ne samo da su uspeli da je održe, već su je i povećali, pa su na kraju zasluženo trijumfovali.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Petrušev sa 20 poena i 7 skokova, dok je Dobrić dodao 16. Fakundo Kampaco je uz 15 poena, upisao i 7 asistencija, dok je Bentil ubacio 10. Treba napomenuti da je Vildoza uz 9 poena, dodao i 7 asistencija. Na drugoj strani Radebo je ubacio 14 koševa.

PRVO POLUVREME:

Utakmicu za Zvezdu je otvorio Fakundo Kampaco polaganjem, dok je za Valensiju prvi koš postigao Džons. Crveno-beli su na samom startu utakmice igrali izuzetno brzo, napadali su u tranziciji, što je najviše koristio upravo Kampaco.

Prvi potencijalni problem za domaće dogodio se nakon nešto manje od 3 minuta igre kada je Lazarević napravio treći faul. Nakon trojke Vildoze, uzvratio je Klaver istom merom, dok je zatim Kampaco pogodio polaganje na drugoj strani.

FOTO: STARSPORT

Nekoliko grešaka, pre svega Luke Vildoze, donele su par lakih poena gostima. Rastrčani Kampaco, morao je na pauzu, dok ga je zamenio Ivanovića, a umesto Vildoze ušao je Marković. Upravo je crnogorski reprezentativac pogodio dva slobodna bacanja, a gosti su poentirali u poslednjem momentu prve četvrtine za 20:21.

I drugoj deonici, igralo se poen za poen. Dobro je Mitrović branio Riveira na niskom postu, a potom je na drugoj strani i pogodio preko njega i to dva puta. Ubrzo je na drugoj strani Veb pogodio za 3, a posle lošeg napada Crvene zvezde, Lopez Arostegi je pogodio.

Što se tiče crveno-belih, poentirali su u međuvremenu Ivanović i Dobrić za 28:27. Nakon jednog promašaja Ivanovića, Bentil je poentirao posle skoka u napadu, pored vda igrača gostiju.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Valencia at Aleksandar Nikolic Hall on March 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Na trojku Arostegija, uzvratio je Vildoza istom merom, a trener Ivanović, imao je uspešan čelendž, pa je lopta pripala njegovoj ekipi.

Razigrala se Zvezda potpuno u završnici prvog poluvremena, trojku je pogodio Džon Holand iz gotovo nemoguće pozicije. Zatim se serija nastavila koševima Martina i crveno-beli su vodili sa 44:36 na oko minut i po do poluvremena.

Valensija je u samoj završnici stigla do nekoliko poena, i posle 20 minuta igre na semaforu je pisalo 46:41.

DRUGO POLUVREME:

Na otvaranju drugog poluvremena, pogodio je Radebo, a potom je usledila majstorija Kampaca. Argentinac je nasamario 4 igrača Valensije, i tako ostavio loptu za Petruševa koji je zakucao.

Nakon novih koševa Petruševa, Harper je pogodio dva slobodna bacanja, a onda je Vildoza upisao sjajnu asistenciju za Dobrića.

U narednom napadu, Dobrić pogađa i svoju prvu trojku na utakmici, posle 4 promašaja. Potcenili su ga igrači Valensije, što je srpski košarkaš iskoristio na najbolji mogući način.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Valencia at Aleksandar Nikolic Hall on March 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nije se Valensija predavala, jurili su preokret po svaku cenu, ali ih je od toga znatno odaljio Kampaco. Posle ludog pogotka, uzvratio je Klaver, a onda smo videli sjajnu timsku akciju Zvezde za nove poene i 62:56.

U završnici treće deonice, Kampaco je pogodio za 3, Džons je uzvratio, ali je četvrtinu uspešno završio Bentil sa linije penala za 69:62.

Posle nešto sporijeg starta poslednje četvrtine, Zvezda se vraća u svoj ritam. Kampacov povratak u igru doneo je sigurnost domaćima.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Valencia at Aleksandar Nikolic Hall on March 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je Džon Holand pogodio svoju drugu trojku za erupciju u Pioniru. Grešili su gosti, a to je iskoristio Dobrić pogotkom za 78:66 na oko 4 i po minuta do kraja meča.

Držala je Zvezda sve u svojim rukama do kraja utakmice i gosti više nisu imali bilo kakvu šansu za povratak u meč. Prednost je rasla, a konačan rezultat bio je 92:73 u korist Crvene zvezde.

4
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter