0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

(POLUVREME) TIMSKA IGRA ZVEZDE ZA PREDNOST NA POLUVREMENU: Razigrani crveno-beli jurišaju ka 14. pobedi! (FOTO)

Objavljeno: 29.03.23 u 19:47

Na pola puta do trijumfa.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet trenutno igraju utakmicu 31. kola Evrolige protiv ekipe Valensije, a nakon 20 minuta igre rezultat je 46:41. Valensija trenutno ima šanse za plasman u TOP 8, dok sa druge strane, iako su šanse crveno-belih u domenu teorije, to ih ne sprečava da daju sve od sebe i pokušaju da dođu do trijumfa.

Što se tiče poena, Martin je ubacio 7, dok su Vildoza, Dobrić, Petrušev i Bentil dodali po 6. Na drugoj strani, bolji od ostalih je Radebo sa 12 koševa.

Utakmicu za Zvezdu je otvorio Fakundo Kampaco polaganjem, dok je za Valensiju prvi koš postigao Džons. Crveno-beli su na samom startu utakmice igrali izuzetno brzo, napadali su u tranziciji, što je najviše koristio upravo Kampaco.

Prvi potencijalni problem za domaće dogodio se nakon nešto manje od 3 minuta igre kada je Lazarević napravio treći faul. Nakon trojke Vildoze, uzvratio je Klaver istom merom, dok je zatim Kampaco pogodio polaganje na drugoj strani.

FOTO: STARSPORT

Nekoliko grešaka, pre svega Luke Vildoze, donele su par lakih poena gostima. Rastrčani Kampaco, morao je na pauzu, dok ga je zamenio Ivanovića, a umesto Vildoze ušao je Marković. Upravo je crnogorski reprezentativac pogodio dva slobodna bacanja, a gosti su poentirali u poslednjem momentu prve četvrtine za 20:21.

I drugoj deonici, igralo se poen za poen. Dobro je Mitrović branio Riveira na niskom postu, a potom je na drugoj strani i pogodio preko njega i to dva puta. Ubrzo je na drugoj strani Veb pogodio za 3, a posle lošeg napada Crvene zvezde, Lopez Arostegi je pogodio.

Što se tiče crveno-belih, poentirali su u međuvremenu Ivanović i Dobrić za 28:27. Nakon jednog promašaja Ivanovića, Bentil je poentirao posle skoka u napadu, pored vda igrača gostiju.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Valencia at Aleksandar Nikolic Hall on March 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Na trojku Arostegija, uzvratio je Vildoza istom merom, a trener Ivanović, imao je uspešan čelendž, pa je lopta pripala njegovoj ekipi.

Razigrala se Zvezda potpuno u završnici prvog poluvremena, trojku je pogodio Džon Holand iz gotovo nemoguće pozicije. Zatim se serija nastavila koševima Martina i crveno-beli su vodili sa 44:36 na oko minut i po do poluvremena.

Valensija je u samoj završnici stigla do nekoliko poena, i posle 20 minuta igre na semaforu je pisalo 46:41.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter