0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRVI PUT U ULOZI STARTERA RAKONJCU DOVOLJNO DA OPRAVDA POVERENJE TRENERA: Dva pogotka Crngorca za nagoveštaj golgeterske serije! (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.23 u 08:18

Mladi golgeter zablistao pred domaćom publikom!

Krupnim koracima fudbaleri Crvene zvezde grabe ka odbrani nove šampionske titule u Mozzart bet Superligi Srbije. U 26. kolu elitnog takmičenja, na krilima velike podrške navijača i slavljeničke atmosfere povodom 78. rođendana kluba, četa koja nastupa pod dirigentskom palicom Miloša Milojevića savladala je Novi Pazar sa ubedljivih 5:1.

Imajući u vidu kvalitet gostujućeg sastava, koji vodi gladijatorsku borbu za plasman na evropsku smotru, crveno-beli su još jednom dokazali da su u ovom momentu nekoliko nivoa ispred ostatka superligaškog društva.

Uprkos činjenici da su Zvezdina izdanja i dalje miljama daleko od blistavih, kakva se konstantno očekuju na ‘Marakani’, bodovna prednost u odnosu na glavne rivale raste iz runde u rundu. Stiče se utisak da tim iz Ljutice Bogdana u bilo kom sastavu može da osvoji ceo plen protiv domaćih ekipa, ali ostaje znak pitanja koliko ovaj tim može protiv najboljih na Starom kontinentu. Impresivni rezultati donose ohrabrujuće prognoze, ali sasvim je jasno da su za ozbiljnije uspehe u Evropi neophodna kvalitetna i proverena pojačanja na stadionu ‘Rajko Mitić’.

FOTO: STARSPORT

Upravo je jedno zimsko pojačanje dospelo u centar pažnje na jučerašnjem susretu. Januarski novajlija, napadač koji je u Beograd stigao na pozajmicu iz moskovske Lokomotive, oduševio je sve ljubitelje crveno-belih boja na susretu sa Novim Pazarom.

Marko Rakonjac je prvi put od dolaska dobio priliku da utakmicu počne u startnih 11, a na ukazanom poverenju zahvalio se treneru i stručnom štabu sa dva pogotka u mreži rivala.

Odmah po potpisu ugovora, u razgovoru za naš portal, Crnogorac je Zvezdi poželeo nastavak dominacije, a sebi mnogo golova u njenom dresu. Ako se po jutru dan poznaje, mladi napadač je dao prvi nagoveštaj za povratak u golgetersku seriju i formu po kojoj je postao prepoznatljiv u danima provedenim u redovima Čukaričkog.

Rakonjac je do ovog meča zabeležio samo 33 minuta na terenu, na mečevima protiv Voždovca i Čukaričkog. Prvi kontakt sa loptom u crveno-belom dresu, na Krovu, pretvorio je u asistenciju za Mirka Ivanića, dok protiv Brđana nije ostavio dublji trag za ruku na srce vrlo kratak period proveden na travnatoj podlozi.

Kada je pozicija najisturenijeg igrača na terenu u pitanju Crvena zvezda računa još na do sada nezamenljivog Aleksandra Pešića i mladog, izuzetno talentovanog Jovana Mijatovića koji pokriva više pozicija u timu.

Osvrt na period iza nas, izostavljajući susret sa TSC-om na kojem je briljirao u svakom segmentu igre i obeležio ga sa dva pogotka, govori da Pešić igra na vrlo skromnom nivou. Upravo taj podatak i činjenica da je Zvezda sve bliža overi nove titule i direktnom plasmanu u Ligu šampiona, otvaraju prostor za više minuta Marka Rakonjca do finiša sezone.

Momak koji je prošao sve omladinske selekcije nacionalnog tima Crne Gore mogao bi da postane Zvezdin džoker prilikom prekida, s obzirom na visinu, vrlo vešto pozicioniranje prilikom centaršuta i evidentno primetan kvalitet u ‘igri glavom’.

U slučaju da nastavi sa posvećenim radom i kvalitetnim golgeterskim izdanjima, uopšte ne bi čudila  odluka uprave iz Ljutice Bogdana da otkupi njegov ugovor od moskovskog velikana nakon isteka  šestomesečne pozajmice.

 

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter