0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MARKO RAKONJAC ZA HS: ‘Zvezdi želim pobede, a sebi golove! Svaki dan do potpisa trajao je kao večnost!’ (FOTO)

Objavljeno: 05.02.23 u 08:20

‘Čovek poput Mijailovića se upoznaje samo jednom u životu!

Prethodnih nekoliko meseci koliko je proveo u dresu moskovske Lokomotive daleko su od realne slike i predstave onoga što fudbalskim ljubiteljima može da priušti jedan od najvećih talenata crnogorskog sporta, Marko Rakonjac.

Uvek je verovao u sebe, ali nije želeo da prepušta slučaj daru koji posuduje, već se dokazao kao posvećeni radnik i perfekcionista. Gledajući bravure svog uzora Samjuela Etoa putem malih ekrana, ‘krao’ je zanat i već u ranom detinjstvu demonstrirao fantastične golgeterske sposobnosti i neophodan napadački njuh za gol. Od Bijelog Polja do Beograda bio je noćna mora za čuvare mreže u omladinskim selekcijama.

Sportski sektor Čukaričkog na čelu sa Vladimirom Matijaševićem, koji je poznat po izuzetnom radu sa mladim nadama najpopularnijeg sporta na planeti, prepoznao je potencijal u Crnogorcu i brzo ga priključio prvom timu. Na Banovom brdu je rastao pod budnim okom fudbalskog oca, Velička Kaplanovića, o kojem uvek govori sa posebnim poštovanjem. Strpljivo je Rakonjac čekao svoju priliku, marljivo radio i dočekao svojih ‘pet minuta’ odlaskom Đorđa Jovanovića u Makabi iz Tel Aviva prethodnog januara.

FOTO: FK Crvena zvezda

Gladan i željan golova, kako i priliči jednom mladom ofanzivcu, postao je pravi hit prolećnog dela Mozzart bet Superlige Srbije. Dvocifren broj golova u izrazito kratkom vremenskom intervalu izazvao je pravu pometnju među evropskim velikanima. Red na Banovom brdu za kupovinu Rakonjca svakdoveno je bio duži, a Lokomotiva je pobedila u trci. Uložili su Rusi 2.500.000 evra, ali nisu pružili Marku priliku da zablista u punom sjaju.

Na stadionu ‘Rajko Mitić‘ uvereni su  da će upravo u crveno-belom dresu dokazati ruskom klubu da su pogrešili i pomoći Crvenoj zvezdi da u narednim mesecima dođe do šampionske titule u istorijskoj sezoni.

MR: Bio sam mnogo srećan i uzbuđen kada sam čuo da se klub poput Zvezde, klub za koji navijam od malena, interesuje za mene. Smatram da to mora da se doživi, da bi moglo da se opiše. Do petka, dana kada sam potpisao, sve je izgledalo kao da traje čitavu večnost zbog moje velike želje da dođem na Marakanu.

Kada su u pitanju ambicije, Rakonjac nema dilemu, ali timske stavlja ispred individualnih.

MR: Prvenstveno želim da Zvezda nastavi sa pobedama i sjajnim rezultatima, a onda bih voleo da pokažem svoj potencijal i golovima pomognem u ostvarivanju cilja i osvajanju trofeja.

Prijateljstvo između Marka Rakonjca i Srđana Mijailovića datira iz perioda kada su branili boje Čukaričkog. Iskusni vezista i mladi napadač ponovo imaju priliku da sarađaju, a crnogorski reprezentativac je posebno srećan zbog toga. 

MR: Neizmerno mi znači. Takvog čoveka, poput Mićka, upoznajete jednom u životu. Izuzetno ga cenim i mnogo mi je drago što ćemo opet imati priliku da delimo svlačionicu – poručio je novi napadač Crvene zvezde u razgovoru za HotSport, prvom po dolasku u Beograd.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

8
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter