0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@FCBayernEN

BAJERN ISTOPIO SNOVE PSŽ-A: Milan izdržao u Londonu i sa „bavarcima“ izborio četvrtfinale Lige šampiona! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 08.03.23 u 23:05

Bez previše golova ove večeri u najjačem klupskom takmičenju na svetu

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su pred svojim navijačima ostvarili pobedu nad Pari Sen Žermenom rezultatom 1:0 u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Upravo tim trijumfom izabranici Julijana Nagelsmana, koji su sa 0:1 pre dve nedelje slavili u Parizu, izborili su plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja na Starom kontinentu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iako su mreže mirovale u prvih 45 minuta kapitalnu priliku da gostujući tim u prednost dovede imao je Vitinja, ali je njegov šut bukvalno sa gol linije skinuo sjajnom intervencijom Matajs de Liht.

FOTO: Twitter/@FCBayernEN

Ponadali su se domaći navijači da je njihova ekipa uspela da postigne pogodak u 52. minutu kada mrežu trese Erik Maksim Čupo Moting, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom Danijele Orsato poništio taj gol zbog ofsajd pozicije kamerunskog napadača.

Ipak, samo deset minuta kasnije isti Čupo Moting opet pogađa, ali ovoga puta nema ničeg spornog i to je bila prednost za „bavarce“. Veliku grešku je napravila odbrana Pari Sen Žermena, a sve je to ispratio Miler, koji odlično asistira svom napadaču.

Konačan udarac u kovčeg francuske ekipe zadao je iz kontranapada sveži Serž Gnabri u 89. minutu, a upros žalbi domaćih igrača ofsajda nije bilo.

Pokušavao je PSŽ do kraja meča da zatrese mrežu Jana Zomera, ali od toga nije bilo ništa, štaviše mogli su da prime još koji pogodak.

U drugom meču koji je odigran u Londonu ekipa Milana je uspela da izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona pošto je bez golova (0:0) odigrala protiv Totenhema.

Tim Stefana Piolija je uprkos kadrovskim problemima uspeo da odoli napadima „pevaca“ i pošto je u prvom meču u Milanu bilo 1:0 to je bilo dovoljno za plasman dalje.

FOTO: Twitter/@acmilan

Pokušavao je Totenhem da zapreti golu Majka Manjana, ali osim pokušaja Hojberga u 64. minutu, kada je golman „rosonera“ maestralno reagovao nije bilo značajnih prilika do same završnice.

Totalni pakao za domaće usledio je nakon što je Kristijan Romero zaradio drugi žuti karton, a samim tim isključenje sa ovog meča.

U nadoknadi vremena je kapitalnu priliku za produžetak imao Hari Kejn, koji snažno šutira glavom nakon prekida, ali sigurno reaguje Menjan.

Usledio je kontranapad Milana, koji je povukao Teo Ernandez, šansu za pogodak je imao Divok Origi, ali je šut Belgijanca završio samo na stativi.

Na ovaj način ekipe Milana i Bajerna su se priključile Čelsiju i Benfiki, koji su juče izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter