0
Atletika

FOTO: ASS

ELZAN BIBIĆ DONEO SRBIJI BRONZU NA EP U ATLETICI: „Ovo je medalja za celu Srbiju i za moj Novi Pazar!“ (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.23 u 18:37

Veliki uspeh za njega i Srbiju.

Srpski srednjeprugaš Elzan Bibić, osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu u svom prvom velikom seniorskom finalu. On je u trci na 3000 metara stigao do treće pozicije iza Ingea Bringstena iz Norveške (7.40.32) i Adela Mekala iz Španije (07.41.75), a trku je završio u vremenu od 07.44.03 minuta.

Ovu medalju Bibić je posvetio Srbiji, Novom Pazaru, njegovom timu i porodici, ali i ljudima u Turskoj koje je zadesio stravičan zemljotres.

– Mogu reći jednoj ruci je iznenađenje, ali i očekivano treće mesto, obzirom da sam u samo finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam se uvrstio u najbolja 3 trkača na ovom šampionatu – počeo je Bibić i dodao:

– Jedan deo ove trke poklanjam i ljudima u Turskoj koje je zadesio ovaj težak period sa zemljotresom. Ovo je medalja pre svega za mene, moje ljude i tim. Ovo je medalja za celu Srbiju, za moj grad Novi Pazar, nadam se da će ovo biti samo početak.

Ovo je prva medalja za Srbiju na ovom Evropskom prvenstvu, a za novu se trenutno bori Ivana Španović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter