2
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

SELEKTOR HRVATSKE BOJKOTOVAO FIFA: Dalić nije želeo da glasa zbog odnosa prema njegovoj selekciji!

Objavljeno: 28.02.23 u 15:29

Imao je šta da im poruči.

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nije želeo da glasa u izboru za najboljeg fudbalera sveta, zbog nezadovoljstva prema FIFA. Naime, on smatra da je prema reprezentaciji Hrvatske učinjena nepravda, kao i da je neko od njegovih igrača morao da se nađe u izboru za tu nagradu, ali je govorio i o svom statusu.

Razočaran sam odnosom Fife prema hrvatskoj reprezentaciji jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje Svetske fudbalske organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu, te među četiri najbolje u Ligi naciji. Šokirali smo ceo svet pobedom protiv najveće svetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dve medalje sa dva poslednja Mundijala. Pobedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa Svetskog prvenstva, u 23 utakmice nakon Eura izgubili smo samo dva puta – počeo je Dalić u razgovoru za FS Hrvatske.

Potom je istakao da se pita da li su to FIFA promakla imena poput Kovačića, Gvardiola i Livakovića.

Pogledajte spisak 14 kandidata za najboljeg igrača sveta – osim sjajnog Modrića, gde su Hrvati? Ne bih nabrajao pojedince iz drugih zemalja, jer zaista imam veliki respekt prema svakom igraču i treneru, ali zar tu nije bilo mesta za Matea Kovačića, koji je postao svetski klupski prvak i igrao briljantno u Kataru? Nije bilo mesta za Joška Gvardiola koji je po većini izbora bio i među najboljih 11 na Svetskom prvenstvu i u Bundesligi? Zar Dominik Livaković nije zaslužio da bude ni među pet kandidata za najboljeg golmana nakon svega što je napravio na SP-u – pitao se Dalić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom se dotakao i svog statusa, gde je rekao da poštuje sve selektore koji su u izboru, ali da nijedan od njih nije izborio finalni turnir Lige nacija uz medalju na SP.

Među pet predloženih trenera koje redom izuzetno cenim su i tri selektora, ali niti jedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na Svetskom prvenstvu. Uz veliko poštovanje prema uspjehu Maroka i njihovog selektora, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobedu u utakmici za bronzu.

0
1

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter