0
Fudbal

Nemanja Matic reprezentacija press 3.9.2019. Beograd, Srbija (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

„OD KOGA SMO MI TO UOPŠTE BOLJI“: Matić oštro o Orlovima, napravio i poređenje sa Hrvatskom!

Objavljeno: 22.02.23 u 08:19

„Pravimo pritisak, a nemamo podlogu…“

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Matić, gostovao je u emisiji „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem“ na Areni sport, u kojoj je govorio o brojnim temama. Fudbaler Rome se tom prilikom dotakao i reprezentacije Srbije, kao i nerealnih očekivanja koja navijači imaju, a napravio je poređenje sa selekcijom Hrvatske.

Mi, Srbi, pravimo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi kažemo da smo najbolji… Zašto smo mi najbolji, od koga smo mi to uopšte bolji? Malo su me i kritikovali kad sam u jednom intervjuu rekao što mislim o poređenju Srbije i Hrvatske. To je bilo još ranije (pre Svetskog prvenstva). Rekao sam tada da se Hrvatska i Srbija ne mogu uporediti jer smo mi u tom trenutku imali tri igrača na vrhunskom nivou, a hrvatska reprezentacija deset. Rakitić je bio u Barceloni, Luka u Realu, Kovačić u Realu, Perišić u Interu, Mandžukić u Juventusu – počeo je Matić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je zaključio da je Srbija imala 2 igrača na vrhnuskom nivou, dok su ostali igrali u osrednjim klubovima, a da smo na njih stavljali preveliki pritisak.

Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali su igrali u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo prevelik pritisak na igrače koji još nisu spremni za to. Ne može neko ko igra u Torinu izneti isti pritisak kao Modrić, koji konstantno igra na vrhunskom nivou i koji konstantno osvaja trofeje. Srbija pred velika takmičenja mora spustiti tenzije – zaključio je Matić.

30
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter