0
Evrokupovi

FOTO: FC Bayern Munich @FCBayernEN/ Twitter screenshot

MINIMALAC ROSONERA PRED REVANŠ U LONDONU: Koman presudio PSŽ-u, Bajern jednom nogom u četvrtfinalu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.23 u 23:10

Trio Mesi-Nejmar-Mbape nedovoljno jak za Bavarce!

Među fudbalskim fanaticima širom planete u drastičnoj meri u odnosu na prethodne godine porastao je broj onih koji proslavljaju 14. februar. U komparaciji sa većinom populacije razlog za slavlje nije ‘dan ljubavi’, već nastavak borbe u elitnom evropskom takmičenju.

U terminu od 21 čas odigrane su dve utakmice osmine finala Lige šampiona. Fudbaleri Pari Sen Žermena poraženi su na ‘Parku prinčeva’ od minhenskog Bajerna sa minimalnih 0:1, dok je Milan uspeo da ostvari trijumf sa 1:0 nad Totenhemom.

Uprkos činjenici da u svojim redovima poseduju trio Lionel Mesi – Nejmar – Kilijan Mbape francuski šampioni su na korak od eliminacije već u prvoj rundi nakon takmičenja po grupama. Parižani nisu uspeli da pariraju fantastičnom nemačkom gigantu koji je još jednom pokazao da razrađen i kvalitetan klupski sistem donosi daleko veći uspeh u odnosnu na želju za instant ‘rezultatima’ i astronomska ulaganja.

Pitanje pobednika rešeno je u 53. minutu, kada je Kingsli Koman presudio bivšem klubu.Brzonogi Francuz je iskoristio asistenciju Alfonsa Dejvisa, kojem su čuvari ostavili mnogo prostora po levom boku.

Kanađanin se namestio i centrirao jačom, levom nogom. Lopta je kao na ‘tacni’ stigla do Komana, a on je ‘otvorio stopalo’ i istu smestio pravo u gol

Bio je to odličan udarac Komana, ali italijanski čuvar mreže je morao mnogo bolje da reaguje.

Bajern je u većoj meri kontrolisao posed lopte iz kojeg je u čak 15 navrata ugrozio gol domaćeg sastava. Pari Sen Žermen je šutirao devet puta, a pogodak Kilijana Mbapea za izjednačenje u 82. minutu poništen je zbog ofsajd pozicije.

Hrabi Milan je podsetio svoju publiku na najslavnije dane. Rosoneri, uprkos velikom kvalitetu, važili su za autsajdera uoči dvomeča. Visokim presingom Stefano Pioli je iznenadio svog kolegu Antonija Kontea.

Domaćin je do prednosti stigao već u 7. minutu, a kasnije se ispostavilo da je upravo taj potez Brahima Diaza odlučio pitanje pobednika.

Putanju duge lopte poslate od strane štopera odlično je ispratio Teo Ernandez. Bek je dobio vazdušni duel sa Emersonom, nadskočio ga je i ušao sa loptom u kazneni prostor. Snažno je Francuz šutirao, ali Forster je uspeo da reaguje.

Lopta se odbila u petarac, gde je na istu naleteo Brahim Diaz, koji je obavio lakši deo posla i istu poslao u mrežu londonskog tima.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter