1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GORDAN PETRIĆ: ‘Sigurno je da će teren biti težak za igru, što više odgovara Napretku!’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.23 u 15:50

Tradicionalno teško gostovanje očekuje crno-bele!

Zimska pauza je završena, a fudbaleri Napretka i Partizana prvi put će u nedelju istrčati na teren u okviru 20. runde Mozzart bet Superlige Srbije. Izabranici Dušana Đorđevića dočekuju aktuelnog vicešampiona Srbije u Kruševcu, u terminu od 14 časova i 30 minuta.

Povodom utakmice na stadionu pod Bagdalom na konferenciji za medije novinarima se obratio šef stručnog štaba Partizana, Gordan Petrić.

-Posle sedam nedelja priprema došao je da da počnemo drugi deo prvenstva. Ono što mogu da kažem je da su igrači sigurno spremniji nego što su bili u finišu jeseni. Za početak imamo zahtevnu utakmicu, Napredak ima sve preduslove da pruži dobru igru: ekipu koja je ostala na okupu i koja se pojačala, dobrog trenera, znaju da igraju ove utakmice i da se ponašaju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze, u donjem delu tabele – kazao je Petrić koji se najviše brine zbog loše vremenske prognoze, najave snega i klizavog terena:

-Sigurno je da će biti težak teren za igru, što će više odgovarati njima. Na nama je da odigramo takmičarsku utakmicu, jer da se ne nadamo, lepote u igri neće biti. Na igračima Partizana je da se prilagode uslovima, jer oni ne mogu da budu opravdanje. Nego da igramo takmičarski od prvog do poslednjeg minuta, spremni smo za to.

Na prvoj utakmici  u prolećnom delu sezone trener crno-belih biće uskraćen za usluge Slobodana Uroševića i Traorea.

-Urošević ima kartone, zbog njih preskače prvi meč i u ligi i u Evropi. Umesto njega igraće Šehović, koji je to zaslužio ponašanjem i igrama na pripremama. Sad kad mu ne bih pružio šansu, izgubio bih ga za ovu polusezonu. Verovatno će i Traore da bude van protokola, jer je imao povredu zgloba, koju je obnovio na treningu, dobio je udarac.

Kada su u pitanju startnih 11 za nedelju Petrić nema dilemu.

-Rekao sam i igračima da tim koji sutra izađe na teren nije prvi sastav. Sledeće nedelje sigurno neće isti igrati. Imamo širi kadar, tu su Pantić, Pavlović, Fejsa koji su spremniji nego što su bili. Jović je bolje trenirao nego u prethodna tri-četiri meseca. Imaće prostor da pokaže šta zna.

Odgovorio je Petrić jasno na pitanje da li Partizan može da se vrati u šampionsku trku.

-Sve je moguće. Ima dosta utakmica da se igra, pogotovo u poslednjem delu, u plej-ofu, kada će biti dosta jakih mečeva. Biće zanimljivo. Na nama je da razmišljamo o svakoj narednoj utakmici.

0
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter