1
Evroliga

FOTO: Virtus Bologna

ZVEZDA PORAŽENA U BOLONJI: Virtus popravio međusobni skor i naneo izuzetno bolan poraz četi Duška Ivanovića!

Objavljeno: 31.01.23 u 22:52

Jako loše izdanje Crvene zvezde, ublaženo u samoj završnici.

Crvena zvezda večeras gostuje ekipi Virtusa u Bolonji. Izabranici Duška Ivanovića imali su ogromnu podršku od strane svojih navijača, koji su u ogromnom broju došli na ovaj duel.

Virtus je fenomenalno otvorio meč. Potpuno su zatvorili svoj koš, da bi na drugoj strani više nego dobro koristili visinsku prednost, te je domaćin imao prednost od 9:0. Traumatično loša odbrana ‘crveno-belih’ od prve sekunde utakmice. Domaćin je napadao apsolutno svaku ‘mis meč’ situaciju i ‘unovčio’ je na najbolji mogući način.

Zvezdini igrači su u odbrani izgledali kao amateri pored Virtusovih košarkaša, koji su potpuno dominirali u prva četiri minuta. Trojka Branka Lazića jedina je dobra stvar koju smo mogli da vidimo od strane Zvezde u prvih pet minuta igre.

Video se veliki nedostatak visokih igrača u Zvezdinoj rotaciji. Kažnjavali su sve košarkaši Virtusa i brzo došli do dvocifrene prednosti. Traumatična prva četvrtina za Crvenu zvezdu, okončana je prednošću domaćina, 30:14.

FOTO: Virtus Bologna

Iako su ‘crveno-beli’ uhvatili kakav-takav ritam u napadu na startu druge deonice, u odbrani je i dalje ‘duvala promaja’. Virtusovi igrači su postizali poene kao na treningu i može se slobodno reći da je Zvezde igrala sramotnu odbranu.

Čak i kada se Virtus žargonski rečeno ‘nudio’ da bude stignut, Crvena zvezda kao da nije imala hrabrosti i znanja da ih ugrozi i uhvati kakav-takav priključak. Napad je prestao da bude problem, ali odbrana je bila katastrofalna i to je omogućilo Virtusu da nakon 20 minuta vodi 48:35.

FOTO: Virtus Bologna

Počela je Crvena zvezda trojkom i dobrom odbranom treću deonicu, ali ni to nije bilo uopšte preterano korisno, jer su prednost jedva smanjili na momenat, ali se odma vratila ekipa Virtusa. Nekoliko pogođenih trojki razmenili su Lazić i Vims, ali i dalje srpski tim nije uspevao da smanji prednost rivala na jednocifren zaostatak. Na već svakako lošu igru gostiju, nadovezale su se i sudije sa nekoliko sumnjivih odluka, koje su dodatno revoltirale igrače Zvezde.

Imala je Crvena zvezda nekoliko šuteva kojima je mogla da se vrati na deset poena zaostatka, ali su se nizali promašaji u tom trenutku. Kako se približivao kraj treće deonice, Virtus je imao sve ubedljiviju prednost. Poslednja deonica protekla je u odrađivanju posla, kako sa jedne, tako i sa druge strane.

Virtus Bolonja – Crvena zvezda 84:72

VIR: Šengelija 15p, Vims 13p, Žaite i Kordinije 11p

CZV: Vildoza 20p, Ilić 10p, Lazarević i Lazić 9p

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter