0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall on January 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ OPŠIRNO POSLE DERBIJA: O utakmici, atmosferi, Kupu Koraća i ponosu derbija!

Objavljeno: 27.01.23 u 21:48

Žao mu je zbog ispuštene razlike na kraju.

Košarkaši Partizana Mozzartbet savladali su ekipu Crvene zvezde Meridianbet u drugom evroligaškom derbiju, rezultatom 78:79. Crno-beli su se tako osvetili za poraz pred svojim navijačima, a nakon utakmice, medijima se obratio trener Partizana Željko Obradović.

– Mogu da se složim da smo uradili neke stvari drugačije, ali baš da smo neutralisali Zvezdine kreatore najbolje, to nije istina. Oni su ponovo igrali dobru utakmicu i Vildoza i Nedović pre svega. Činjenica je da smo mi vodili celu utakmicu, ali smo igrali pametno i u odbrani i u napadu. Celu utakmicu smo kontrolisali praktično. Zaista mi je žao što nismo uspeli da odbranimo ovih 4 razlike, ali to je tako. Škole se plaćaju, nadam se da ćemo izvući pouke.

Potom je pričao i o Zeku Ledeju, koji je najverovatnije bio iks faktor ove utakmice.

– Što se tiče Ledeja, odigrao je izvanrednu utakmicu, bez izmene u drugom poluvremenu što je teško. Našao je način da u napadu pre svega igra pametno i kada se pogleda statistika, čime sam izuzetno zadovoljan je odnos izgubljenih i osvojenih lopti. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici daje maksimum, večeras su dali maksimum i nadam se da su svi uživali u lepoj košarkaškoj priredbi.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall on January 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pričao je Obradović i o borbi večitih za TOP 8, a govorio je i o teškom rasporedu koji očekuje njegov tim.

– Ima još 14 kola, to je ogroman broj utakmica i svi se slažu da je Evroliga ove godine jako teška i izjednačenja i da svako svakoga može da pobedi. Ispred nas je još mnogo utakmica, kako će to sve da izgleda, to ne mogu da predpostavim, u ovom načinu kakvom mi igramo. Već u nedelju igramo protiv Mornara, a u utorak protiv Asvela, u petak u Kaunasu protiv Žagirisa. Moram da vodim računa o minutaži igrača i o tome da imamo neku svežinu. Ova utakmica treba da nam posluži za samopouzdanje.

Upitan je trener Partizana da prokomentariše i atmosferu u punoj dvorani Aleksandar Nikolić.

– Atmosfera u dvorani, da dobra. Ja sad neću da ulazim, u šta god, pošto to je valjda nešto što vi treba da radite, a svi smo svedoci gde god se dešavaju neke stvari… Ali da, uglavnom korekta atmosfera, meni je bilo lepo jer su navijači Zvezde napravili odličnu atmosferu, a i ovi naši su se čuli. Stvarno su se čuli bez obzira što je mali broj i čestitke i jednima i drugima – počeo je Obradović i dodao:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Nisam video transparent zato što se ja koncentrišem na utakmicu. Ako je bilo vređanja, ja sam oguglao na to, mene te stvari niti dotiču niti mogu da me dotiču. nemam pojma da l su nešto vikali ili nisu, transparent stvarno nisam video. Mislim da je među akterima bilo veoma korektno.

Crno-bele uskoro očekuje i Kup Koraća u Nišu, a Obradović ističe da je ova pobeda dobra za samopouzdanje tima.

– Dobro je za samopouzdanje tima. Vidim da su se igrači u svlačionici veoma radoovali. Svaka pobeda protiv Zvezde je važna. Treba voditi računa sada o umoru, o onome što nas čeka. Imamo i taj Kup u Nišu. To je totalno drugo takmičenje, to je nešto o čemu ćemo tek da razmišljamo i da razgovaramo.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter