0
Atletika

Angelina Topic Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici World Indoor Athletics World Championship, Beograd, Srbija 19.3.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA NE TREBA DA BRINE ZA ATLETIKU: Neverovatna Angelina Topić oborila nacionalni rekord!

Objavljeno: 25.01.23 u 21:37

Sjajan dan za srpske atletičare

Danas je održan tromeč reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije u Atletskoj dvorani na „Banjici“.

Naša reprezentacija je odnela pobedu sa 180 poena, Hrvatska je imala 162 a Slovenija poen manje.

Još jednom je briljirala 20-godišnja, Angelina Topić. Ona je skočila 194 centimetara i tako oborila nacionalni rekord u disciplini skok u vis.

Aleksa Kijanović istrčao je fantastičnu trku na 60 m. On je izjednačio državni rekord rezultatom 6.66 s. Takođe u ovoj disciplini, samo u ženskoj konkurenciji, pobedu je odnela Ivana Ilić koja je zauzela prvo mesto sa 7.43 s, dok je druga bila Milana Tirnanić sa 7.45 s.

 

Aleksa Kijanovic Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici World Indoor Athletics World Championship, Beograd, Srbija 19.3.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Bogdan Vidojković istrčao je novi lični rekord na 60 m prepone – 7.92 s, a odličan je bio i junior Strahinja Radaković sa 8.20 s.

Ne treba zaboraviti ni Teodoru Boberić koja je postavila novi lični rekord u skoku udalj – 6.20 m i trijumfovala u ovoj disciplini.

28, i 29. januara se odžava Državno prvenstvo za starije juniore i juniorke a mi im ovom prilikom želimo puno sreće i uspeha.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter