0
Košarka

Luka Mitrovic Mathias Lessort Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, finale Crvena Zvezda - Partizan kosarka, Nis, Srbija 20.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

IZVUČENI PAROVI ZA ZAVRŠNICU KUPA KORAĆA: Večiti derbi moguć u polufinalu, Zvezda dobila težeg rivala u četvrtfinalu! (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.23 u 13:36

Poznati su parovi četvrtfinala.

Žreb za Kup Radivoja Koraća, koji se po 18. put igra u Nišu, održan je danas od 13 časova u hotelu Kraun Plaza, a za vas koji volite da se kladite, idealno resenje je PS338. U završnici borbe za Žućkovu levicu učestvovaće 5 ekipa iz ABA lige: Partizan, Crvena zvezda, FMP, Mega i Borac, kao i 3 ekipe iz Košarkaške lige Srbije: Metalac, Vojvodina i Spartak iz Subotice.

Branioc trofeja Crvena zvezda u četvrtfinalu će se sastati sa, dok će vicešampionu Partizanu prva prepreka biti KK Spartak iz Subotice.

SVI PAROVI ČETVRTFINALA:

KK Partizan – KK Spartak 

KK Crvena zvezdaKK Borac

KK FMP – KK Metalac Valjevo

KK Mega – KK Vojvodina

FOTO: Screenshot

U slučaju da Crvena zvezda i Partizan savladaju svoje rivale u polufinalu ćemo gledati večiti derbi.

Četvrtfinala su na programu 15. i 16. februara, dok se polufinala igraju 17. februara. Finale je rezevrisano za subotu 18. februara, što je razliak u odnosu na naredne godine, kada je odlučujući susret bio u nedelju.

Takmičenje nacionalnog kupa od 2003. godine nosi ime Radivoja Koraća, u čast i u znak sećanja na jednog od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Od 2013. godine pobednik nacionalnog Kupa dobija repliku originalnog trofeja Kupa Radivoj Korać koji se od 1972. do 2002. dodeljivao pobedniku evropskog klupskog takmičenja. Time je realizovana ideja Košarkaškog saveza Srbije koju su podržali čelnici Fiba Evropa da „Žućkova levica“ nastavi svoj život kroz srpski Kup.

Takmičenje u nacionalnom Kupu igra se od 1959. godine. Od sezone 2002/2003. takmičenje nosi ime Radivoja Koraća i u poslednjih 20 godina najuspešniji su bili Partizan i Crvena zvezda sa po osam osvojenih trofeja, dok je tri puta najbolji bio FMP. Jedan trofej ima i ekipa Mege.

Najuspešniji klub iz Srbije u domaćem Kup takmičenju (uključujući SFRJ, SRJ i Srbiju) je Partizan sa 16, sledi Crvena zvezda sa 11 trofeja. FMP Železnik je osvojio četiri trofeja OKK Beograd ima tri trofeja. Po jednom su Kup osvajali beogradski Radnički, IMT i Mega.

Ovo će biti čak 18. put da je Niš domaćin finalne utakmice ili finalnog turnira nacionalnog Kupa, po čemu je grad na Nišavi apsolutni rekorder. Prvi put je finale nacionalnog Kupa u Nišu igrano pre više od četiri decenije, još 1975, a poslednji put u sezoni 2019/2020. Od 2003, od kada takmičenje nosi ime Radivoja Koraća, predstojeći turnir biće 13. domaćinstvo Niša.

GROBARI „PECKAJU“ DELIJE PRED DERBI: Iscrtali su Pionir grafitima, na meti i klupska prodavnica! (FOTO)

 

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter