0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

IMAMO PRVE POLUFINALNE PAROVE AUSTRALIJAN OPENA: Cicipas nije dozvolio iznenađenje – veteranka Azarenka izbacila treću igračicu sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.23 u 14:25

Uzbudljivo u Melburnu!

Završen je još jedan dan takmičenja na Australijan openu.

U ženskoj konkurenciji Ribakina je sa 2:0 izbacila Jelenu Ostapenko, dok je identičnim rezultatom veteranka Viktorija Azarenka bila bolja od treće igračice planete Džesike Pegule.

Sa druge strane, ni u muškoj konkurenciji nije bilo previše iznenađenja.

Karen Hačanov je prošao u polufinale nakon što je Sebastijan Korda bio prinuđen da mu preda meč zbog povrede ručnog zgloba pri rezultatu 2:0. Prvi set je bio jako uzbudljiv, a rešen je u tajbrejku. U drugom setu, počeli su problemi za Kordu, a ruski teniser je to iskoristio i sa dva brejka prednosti, 6:3, poveo sa 2:0. Pri vođstvu od 3:0 u trećem setu, Korda je shvatio da više ne može da nastavi te je predao meč.

U drugom duelu muške konkurencije Stefanos Cicipas relativno lako je savladao Jiržija Lehečku – 3:0. Odlično je otvorio meč, brejk napravio već u drugom gemu i zadržao prednost do kraja seta. Drugi set se odlučio u tajbrejku, s obzirom da nije bilo brejkova i ponovo je otišlo na stranu Grka. U trećem setu Lehečka se držao odlično sve do momenta kada je pri rezultatu 5:4 za Grka servirao za opstanak u meču. Ruka je zadrhtala, a Cicipas je to iskoristio i prošao dalje.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter