1
Evroliga

Danilo Andjusic (R) and Zach LeDay react during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and AS Monaco at Stark Arena on January 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ANĐUŠIĆ SVESTAN GDE JE PROBLEM: „Da smo bili na našem nivou imali bi šansu da pobedimo – možda derbi odluči ko će u gornji deo tabele!“

Objavljeno: 20.01.23 u 16:34

Svestan je grešaka.

Košarkaši Partizana Mozzart Bet poraženi su sinoć od Valensije u La Fonteti u okviru 20. kola Evrolige rezultatom 89:81.

Nakon utakmice za Mozzart Sport je govorio Danilo Anđušić.

Odigrali smo lošu utakmicu generalno, veoma je teško da dobiješ u Evroligi sa 15 izgubljenih lopti. Nismo se snašli najbolje na njihovo preuzimanje u odbrani, što je rezultiralo da čitavo prvo poluvreme gubimo 10 razlike. Uspeli smo da se približimo na kraju, ali onda smo u poslednja tri minuta dozvolili dva puta faul-koš i dva puta otvorenu trojku, što su oni iskoristili i došli do zaslužene pobede. – svestan je Danilo.

Partizan mora bolje kada ne ide sve po zamišljenom planu.

Moramo da pronađemo način da bolje igramo u trenucima kada ne ide baš sve kako smo planirali. Samo tako možemo da ostvarimo pobede koje vode u plej-of. Svaka utakmica je sada veoma bitna – najvažnija. Sada se gleda koje ekipe će da se odvoje i približe tih osam pozicija. – jasan je prvotimac Partizana.

Smatra da su pokazali da mogu da igraju protiv svakog.

Pokazali smo da možemo da igramo svakog, pa i u gostima. Gubili smo od dobrih ekipa koja se bore za plej-of. Valensija je odigrala veoma dobro, odlično su se spremili, mi nismo bili na našem nivou. Zbog toga se ne osećamo kako treba. Da je bilo tako sigurno bi imali šansu da pobedimo. – ističe Anđušić.

Danilo Andjusic reacts during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Cibona at Stark Arena on January 08, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Već se moraju okrenuti AdmiralBet ABA ligi i gostovanju SC Derbiju.

Nema vremena za očajavanje, da razmišljamo o ovome što se desilo. Treba da analiziramo i da vidimo gde smo grešili da sledeću utakmicu izađemo što bolje pripremljeni i da probamo da ostvarimo pobedu. – jasan je Danilo.

Za kraj, prokomentarisao je večiti derbi koji predstoji naredne nedelje u okviru jadranske lige.

Kao i svaka druga utakmica – najbitnija. Najpre što je derbi, a druga zato jer odlučuje ko će gde biti na tabeli. Iako smo iz istog grada i zemlje, na tabeli smo sa pobedama i porazima i možda baš ta utakmica odlučuje ko će u gornji deo tabele. – zaključio je Anđušić.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter