0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SRBIJA DEKLASIRALA KATAR: Orlovi dominantni na krilima Bogdana Radivojevića! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.23 u 22:05

Sjajno veče za srpski rukomet!

U okviru 3. runde grupne faze na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, rukometna reprezentacija Srbije savladala je Katar rezultatom 34:24.

Orlovi su trijumfom obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja kao drugoplasirani tim u grupi, iza Nemačke, a ispred Katara i Alžira. Izabranici Tonija Đerone u predstojeću etapu prenose dva boda.

Početno odmervanje snaga proteklo je u prilično izjednačenoj igri na obe strane terena. Srbija je iz napada u napad uspevala da zatrese mrežu rivala, ali Katar bi već u narednoj akciji došao do izjednačenja.

Dve odbrane Vladimira Cupare dodatno su ohrabrile naše momke. Posle nešto više od sedam minuta borbe Srbija je prvi put uspela da se odvoji na dva gola prednosti (6:4).

Katar se najviše oslanjao na svog snažnog pivotmena, Benalija, koji je u ranoj fazi meča stigao do brojke od tri postignuta pogotka.

Brzo su se reprezentativci Katara rezultatski u potpunosti vratili u utakmicu. Svaka greška u napadu naše selekcije bila bi kažnjena pogotkom na drugoj strani.

Fantastični Bogdan Radivojević iskoristio je prazan gol protivnika, koji je sa ‘džokerom’ pokušao da nadomesti igrača manje na terenu, pa je Srbija povela sa 11:8.

Za manje od polovine prvog dela utakmice Radivojević je postigao čak pet pogodaka i pokazao zašto je lider ovog tima.

Sa dva vezana pogotka Ilića Srbija se odvojila na tada maksimalnih 14:9. Prethodno je zbog oštrog faula i udarca protivnika laktom u glavu isključen Jovica Nikolić.

Opuštanje u ofanzivi rezultiralo je serijom pogodaka Katara. Smanjili su naši rivali na 14:13. Više od šest minuta Orlovi nisu postigli pogodak.

Podigla se naša selekcija i vratila tri gola prednosti pred odlazak na pauzu 17:14.

Bolje je Srbija otvorila drugo poluvreme. Orlovi su nakon najduže pauze izašli izuzetno motivisani i za šest minuta nadigravanja vratili maksimalnih +5 (20:15).

Đorđić je pravom bombom sa levog boka povisio na veliki 21:15. Katar je država koja mnogo ulaže u rukomet i ne treba zanemariti činjenicu da su u prethodnoj deceniji dogurali čak do finala jednog Svetskog prvenstva. Ipak, Srbija je konstantno pokazivala kakav kvalitet posuduje.

Milosavljev je branio na vrhunskom nivou, kao da je u najboljoj formi, a tek se juče pridružio timu nakon oporavka od povrede. Na 20 minuta do kraja susreta izabranici Tonija Đerone zaradili su ogromnih 22:15.

Pitanje pobednika rešeno je na 15 minuta do kraja meča kada su Srbi nošeni na kriliama odbrana Milosavljeva otišli na 26:17.

Arbitri su bili nemilosrdni prema našim igračima, pa je Dragan Pešmalbek dobio crveni karton u finišu meča.

Tempo igre je oslabio, a Orlovi su na rutinski način privodili meč kraju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter