0
Fudbal

FOTO: Arena sport

NOVA EMISIJA NA ARENI: ‘(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem’ donosi životne ispovesti najvećih sportista današnjice!

Objavljeno: 05.01.23 u 14:57

Govoriće otvoreno i emotivno o svim preprekama.

Bivši fudbaler Željezničara, Dinama, Parme, Čelsija i hrvatske fudbalske reprezentacije voditelj je nove emisije u kojem regionalne sportske zvezde govore o drugoj strani medalje, koju ne vidimo kada ih posmatramo kako stoje na tronu pod blještavim svetlima uspeha.

(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem novi je serijal sportskih emisija, koji će se od sredine januara ekskluzivno emitovati na Arena sport Premium kanalima. U fokusu su životne ispovesti najvećih bivših i sadašnjih sportskih ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije, koje će, između ostalog, otvoreno i emotivno govoriti o preprekama i padovima na svom sportskom putu, te kako su ih uspeli prevazići, izboriti se sa njima i (iz)graditi sjajne sportske karijere.

U ulozi voditelja po prvi put će se naći bivši fudbaler Mario Stanić́, koji je i sam imao vrlo bogatu i trofejima okićenu sportsku karijeru. U sezoni 1991./1992. nastupajući za sarajevski Željezničar bio je najbolji strelac prvenstva, sa zagrebačkim Dinamom i belgijskim Brižom osvojio je titulu prvaka, kao igrač̌ Parme osvojio je Kup Italije i nekadašnji Kup UEFA-e. Karijeru je okončao u Čelsiju, pod trenerskom palicom Žozea Murinja. Ostaće upamćen i kao strelac prvog, istorijskog gola Hrvatske na svetskim prvenstvima, kao i član hrvatske generacije koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

FOTO: Arena sport

„Dok sam igrao u najjačim evropskim klubovima, na sve su me pripremali osim na poraze, koji su sastavni deo života i sa kojima se svi različito nosimo. Kada me pitaju koliko je odricanja, rada, boli i nepravde potrebno podneti da biste nešto napravili, kažem: i previše. Zapravo, ne postoji lagan put, ne postoji uspeh kojem nisu prethodili porazi i to je ono o čemu ću razgovarati sa svojim gostima u ovoj emisiji. Želim da zajedno otkrijemo šta se sve nalazi u pozadini vidljivog uspeha i, danas toliko željene, popularnosti. Želim da zajedno pošaljemo poruku kako je odustajanje jedini neuspeh“, poručuje Mario Stanić.

Ispred kamera, na neobičnim lokacijama i izvan sportskih terena, Mario će se susresti sa svojim bivšim saigračima, trenerima sa kojima je sarađivao, prijateljima, uzorima kojima se divio, ali i mlađim generacijama sportista, koji danas ispisuju nove stranice sportske istorije. Nemanja Matić, Nemanja Vidić, Edin Džeko, Luka Modrić, Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Miroslav Ćiro Blažević samo su neki od sportista koji će govoriti za ’(Ne)uspeh prvaka’.

Serijal na otvoren, emotivan, povremeno i na zabavan način pristupa svim aspektima sporta i sportskog razvoja – očekivanja, suparništvo, ponos, zajedništvo, poraze, pobede, te ukazuje na to da se, osim talenta i vrednog rada, iza svakog uspeha krije mnogo odricanja, boli i neplaniranih okolnosti. Uz sve to, odličan je i sportski vremeplov, jer obiluje izuzetno vrednim dokumentarnim materijalima, fotografijama i video materijalima, koji podsećaju na istorijske trenutke sagovornika Marija Stanića.

Od sredine januara emisija će ekskluzivno biti emitovana na Arena sport Premium kanalima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter