4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VALENSIJA ĆE SE ŽALITI NA ODLUKU EVROLIGE: Iz španskog kluba objasnili viđenje Topićevog transfera!

Objavljeno: 11.01.23 u 16:34

Žele kaznu za srpski klub.

Nakon što je objavljeno da je Evroliga odbila žalbu Valensije zbog nastupa Nikole Topića na utakmici protiv tog tima, drama se nije završila. Naime, španski klub se oglasio saopštenjem u kome su objasnili situaciju iz svog ugla, uz najavu da će se žaliti na pomenutu odluku najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

KK FMP najavljuje dolazak Topića posle 23 časa, posle utakmice između Valensije i Crvene zvezde. Nešto što bi moglo biti normalno. Tek u ponedeljak Klub saznaje da interni propisi Jadranske lige onemogućavaju ove transfere posle 4. januara, zbog čega odmah navode navode kršenje pravilnika s obzirom da je transfer morao biti izvršen tog dana, a ne posle, i trebalo je da bude namerno skriveno da bi igrač bio dostupan u slučaju potrebe u utakmici protiv nas. Takođe, želimo da vas podsetimo da propisi Evrolige zahtevaju od klubova da obaveste o transferima ili odlasku igrača istog dana kada se dese, što u ovom slučaju nije urađeno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Odgovor Evrolige u periodu od 48 sati od prijema zapisnika dovodi Klub u jasnu situaciju bespomoćnosti jer u navedenom dokumentu nije bilo moguće uočiti nepravilnost, a ne može se tvrditi da je španski klub upoznat sa Unutrašnjim propisima Jadranske lige, kada nije bila ni sama Evroliga. Klub će, s obzirom da u ovom slučaju nije bilo moguće ispoštovati taj rok, uložiti žalbu na odluku.

 

10
1

4 Komentara

  1. On morao da potpise do 4.1 jer da nije potpisao Fmp nebi mogao da ga registruje .4.1 bio zadnji rok za potis kada on to i uradio i postao igrač Fmp .To sto Fmp čekao da ga registruje posle utakmice sa Valensijom je da bi sakrili da jd 6.1 bio u rosteru u Valensiji .Prosto

    5
    0
    Odgovori
  2. Pa transfer nije bio izvršen pre meča sa Valensijom, tj. u dozvoljenom roku do 4 januara, zato je transfer i odbačen

    4
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter