0
Evroliga

FOTO: KK Partizan

PANTER OD JUNAKA DO TRAGIČARA: ‘Ponos Izraela’ uspeo da odbije nalete Partizana i ostvari pobedu!

Objavljeno: 11.01.23 u 22:04

Poraz za ‘crno-bele’!

Partizan se večeras sastao sa ekipom Makabija iz Tel Aviva u okviru 18. kola Evrolige. Prvi ovosezonski duel u Evroligi pripao je Partizanu, koji je u ‘grotlu’ Arene slavio protiv ‘Ponosa Izraela’ rezultatom 96:88.

Bolje je uvodna tri minuta otvorila ekipa Makabija, uspevši da zatvori prilaze svome košu, dok su na drugoj strani uspeli da realizuju četiri pogotka ispod obruča ‘crno-belih’. Ubrzo je usledila zamena plejmejkera, teren je napustio Madar, a u igru je ušao Egzum. Kako Partizan nije uspeo da se uvede kako treba u utakmicu, Makabi je poveo sa 10:0, pa je Željko Obradović morao da zove tajm-aut.

Ni nakon tajm-auta nije bilo puno bolje, jer u narednih par minuta domaćin uspeo da ode na 18:4. Ipak, uspeo je Partizan da uhvati kakav takav ritam, pre svega zaista dobro raspoloženom LeDeju koji je uhvatio ofanzivne skokove. Na drugoj strani i dalje je duvalo u odbrani. Nakon prve četvrtine, na semaforu je bilo – 24:13.

Drugu deonicu bolje su otvorili ‘crno-beli’. Uspeli su da spuste prednost na jednocifrenu, ali ne samo to, već se čini da su uhvatili ritam, kako na jednoj, tako i na drugoj strani.

FOTO:
Maccabi Tel Aviv BC

Ipak, Makabi je uspevao da i dalje dosta lako dolazi do obruča kroz reket i tu konstantno ugrožava ekipu trenera Obradovića. Na taj način, Makabi je održavao prednost.

Trojkom Uroša Trifunovića u kontri, Partizan se sredinom druge deonice spustio na osam poena zaostatka. Nikako Partizan nije uspevao da spusti prednost ispod sedam razlike, što je zaista dosta uticalo na samopouzdanje ekipe. Nakon prvog poluvremena, rezultat je bio 46:39.

Na startu drugog dela susreta, trojkom Avramovića, Partizan se spustio na samo četiri boda zaostatka. Ubrzo se Makabi vratio na svojih standardnih i dosta čestih osam poena prednosti, ali je delovalo kao da Partizan u svakom trenutku može do preokreta.

FOTO: KK Partizan

Sredinom trećeg dela susreta, Partizan je ponovo ušao u blagi kontra-ritam u napadu, ali se u odbrani kako-tako držao. Nakon treće deonice, Makabi je vodio 64:53, nakon što je uz zvuk sirene sa vrha kapice za dva poentirao Lorenco Braun.

Poslednju četvrtinu prelepo je otvorio Aleksa Avramović. Probio je do obruča, te uspeo da položi loptu na drugi obruč uz faul. Nastavio je Makabi da pogađa u kontinuitetu, ali je na drugoj strani blistao Avramović i držao Partizan na pristojnom zaostatku. Na krilima ovog dosta redovnog srpskog reprezentativca, ‘crno-beli’ su se spustili na šest poena zaostatka.

FOTO:
Maccabi Tel Aviv BC

Na pet minuta do kraja susreta, Makabi je imao deset poena prednosti. Nakon sjajnog pogotka Kevina Pantera, Partizan se spustio na šest poena prednosti, a tom prilikom kapiten ‘crno-belih’ iznudio je i petu ličnu grešku Vejda Boldvina.

Imao je Panter šut da smanji na tri razlike, ali je dosta tvrdo izbacio.. Sve to na drugoj strani kaznio je kapiten Makabija, Džon DiBartolomeo, trojkom. To je bio kraj meča za ‘crno-bele’ koji prosto nisu mogli da se vrate iz tog minusa.

Makabi – Partizan 90:81

MAK: Braun 21p, Kolson 19p 7s, Martin 13p

KKP: Panter 22p, Egzum 17p, Ledej 15p 9s, Avramović 13p


Пласман обезедио Sofascore

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter