4
Fudbal

Fudbal-Super League Season 2020/2021 Partizan v Radnik (Surdulica) Novica Toncev Beograd, 21.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘ZLATNA LOPTA DA SE POSTHUMNO DODELI SINIŠI MIHAJLOVIĆU’: Tončev smatra da je legendarni fudbaler i trener zaslužio ovo priznanje!

Objavljeno: 09.01.23 u 10:21

Zlatna lopta za Mihajlovića

Fudbalski savez Srbije u poslednoj nedelji prošle godine, doneo je odluku da prestižno priznanje „Zlatna lopta“ pripadne selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju. Svečane dodele neće biti još naredna dva meseca, a Novica Tončev, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i ministar u Vladi Republike Srbije apeluje da priznanje bude posthumno dodeljeno nedavno preminulom Siniši Mihajllloviću.

HOTSPORT u Rimu odao počast Siniši Mihajloviću, ceo teksta pogledajte – OVDE!

“Znam da moje mišljenje dele brojni sportski radnici, navijači i ljubitelji fudbala pa zato pozivam Piksija da pokaže maestralnost i da se odrekne priznanja koje svejedno nije zaslužio. Poštujem sve što je uradio sa našim nacionalnim timom tokom 2021. kada je u velikom stilu izborio odlazak na Mundijal u Kataru, u istorijsku pobedu u Lisabonu. I naravno da je te godine zasluženo, po drugi put u karijeri, dobio  priznanje “Zlatnu loptu” FSS, namenjenu najboljem srpskom treneru. Međutim, danas, ne mogu da se otmem utisku da je Dragan Stojković propustio priliku da pokaže svoju veličinu odlukom da se Zlatna lopta za 2022. godinu posthumno dodeli preminulom Siniši Mihajloviću. Neću ovoga puta o tome da li je gospodin Stojković sam sebi dodelio Zlatnu loptu. Ne sporim da je imao uspeha, odveo “orlove” u evropsku elitu, odnosno A diviziju Lige Nacija pobedom u Oslu. Neću ni o tome da smo u Kataru bili 29. i da smo, prema mišljenju brojnih stručnjaka, izgledali taktički aljkavo i loše. I da smo igrali u polufinalu, ili bili treći, mišljenja sam da Siniša Mihajlović zaslužuje da dobije Zlatnu loptu. Prerani odlazak takvog igračkog i trenerskog asa samo nam je pokazao koliko je Siniša bio poštovan i cenjen u Italiji. Sahranjen je među zaslužnim građanima, počast su mu ukazali svi koji nešto znače u toj zemlji, premijerka Đorđa Meloni, sve navijačke grupe sa Apenina, kao i brojne fudbalske legende. Italiji svaka čast, ali kao ministar i neko ko je dugo u fudbalu, ne bih voleo da neko pomisli da je Siniša više bio cenjen na Apeninima nego ovde. Zato apelujem da se svi zajedno ne brukamo i Zlatnu loptu posthumno dodelimo Siniši Mihajloviću. Godinama je Miha bio jedini predstavnik srpske struke u najjačim ligama, dao je veliki doprinos u jačanju naše trenerske škole, pošto je u Beograd, snagom svog autoriteta, dovodio najbolje moguće predavače poput Roberta Manćinija. Pomogao je i brojnim srpskim igračima u Italiji, i u toj zemlji prebogate fudbalske istorije predstavljao je prvu asocijaciju na Srbiju. Zlatna lopta za 2022. godinu je nešto čime možemo samo malo da mu se odužimo. Nadam se da će tako rezonovati sadašnji selektor Dragan Stojković, jer nije kasno da pokaže da je čovek. Verujem da će Stojković u budućnosti napraviti rezultate zbog kojih se izbor njega za Zlatnu loptu neće dovoditi u pitanje“  – izjavio je Novica Tončev.

 

78
6

4 Komentara

  1. Zar nije dovoljno što će novi, nacionalni stadion da se zove po njemu? Nagrada za trenera godine dodeljuje se živim ljudima i to onima koji su napravili vrhunski rezultat u 2022-oj a to je jedino Piksi uradio. Ako je ovom licemeru i lokalnom šerifu toliko stalo do Mihajlovića neka predloži da njegova Surdulica promeni ime u Mihajlovićgrad.

    8
    14
    Odgovori
    • Zasto bi se nacionalni stadion tako zvao? Zar Sveti Sava, Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, Milankovic,… i dr…. nisu zasluzniji ? Mislim da se prvo Vojvodina i CZ trebaju dogovoriti kako da trajno obeleze Mihajlovica jer je bio njihov igrac… Po meni ova dva kluba, te Lacio, Roma i Inter bi trebali organizovati stalni memorijalni turnir „Sinisa Mihajlovic“..jer je najvise dao ovim klubovima.

      7
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter