2
Fudbal

FOTO: HotSport

HVALA TI SINIŠA: HotSport u Rimu odao poslednju počast legedarnom Mihajloviću – Svi putevi ‘Večnog grada’ vode do njega! (VIDEO)

Objavljeno: 04.01.23 u 12:16

Danima bi mogli pričati o tome kolika je zapravo bio veličina i utisak je da nikada ne bi dovoljno rekli.

Dana 16. decembra prethodne godine preminuo je Siniša Mihajlović. Opaka bolest uspela je da savlada i neprekisnovenog šampiona kakav je on i sam bio. Toliko je učinio ne samo za fudbal, već za Srbiju i sve njene ljude, postao je legenda i ikona jedne ere.

Kako je i očekivano, Siniša je sahranjen na Verano groblju u Rimu, gde počivaju zaslužni građani ove prelepe zemlje. Naš novinar se igrom slučaja našao u Rimu, pa je poseta i odavanje počasti legendarnom Mihi bilo nešto što svakako svaki pravi poštovalac njegovog lika i dela prosto mora da uradi.

FOTO: HotSport

Kada ste prvi put u Rimu, bez pomoći interneta, groblje Verano je malo teže za pronaći. Ipak uz pomoć lokalnih stanovnika, utvrdili smo kako je najbolje da stignemo do tamo. Uputili smo se prema groblju i usput napustili sam centar Rima i videli možda i neku drugu, malo ružniju stranu ovog grada, gde nije sve tako bajno i sjajno. Nakon vožnje od oko pola sata, stigli smo do groblja.

Pokušali smo sami da pronađemo grob legendarnog Mihajovića, ali to prosto nije bilo moguće. Iako smo se informisali pre polaska, nismo imali predstavu da je reč o tako velikom groblju. Igrom slučaja, naleteli smo na jednog (jedinog) radnika koji je bio tu u tom trenutku.

FOTO: HotSport

Slabo je poznavao engleski, ali kada je čuo da smo tu zbog Siniše, odmah je odlučio da nam pomogne. Uputio nas je do jednog kombija, koji ispostaviće se kruži po groblju na svakih pola sata i tako razvozi posetioce, jer drugačije ne bi mogli stići do odredišta.

Kada smo stigli ispred kapele, ponovo je počela agonija, jer zaista je bilo teško utvrditi gde tačno ići. Međutim, tada se ponovo pojavio isti onaj radnik i uveo nas tačno do mesta gde počiva Siniša Mihajlović. Sa mnogo poštovanja poklonio se, prekrstio i otišao. Položili smo cveće i prisetili se samo nekih legendarnih momenata iz njegove prebogate sportske karijere.

Rečeno je puno puta, ali stiče se utisak da nikada neće biti dovoljno, hvala ti Siniša.

86
2

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter