0
Košarka

Dejan Majstorovic Olimpijske Igre-Docek-Bronze Medalist Basket Team 3x3 of SerbiaTokyo 2020 Beograd, 30.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

„FIBA JE TO PRAVILO UVELA PROTIV SRBA, SIGURNO“: Majstorović otkrio kakve poteškoće imaju basketaši! (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.23 u 18:24

Pored zemlje košarke, mi smo i zemlja bakseta.

Odavno je poznato kakve sve uspehe priređuju srpski basketaši širom sveta, kao i da nam nema ravnih. Pored reprezentativnih takmičenja, srpski igrači dominiraju i u klupskim, gde su uvek u samom vrhu, a jedan od najboljih 3×3 igrača svih vremena Dejan Majstorović, o svemu tome je govorio u podksastu „Alesto“.

Majstorović je osvojio 4 puta svetsku titulu, više puta evropsku, a okitio se i medaljom sa Olimpijskih igara, dok je u razgovoru sa Aleksandrom Stojanovićem, otkrio kakva je trenutno situacija u tom sportu. Tom prilikom, dotakao se i jednog pravila koje je FIBA postavila, sa prema njegovim rečima, jasnom namerom da sputa Srbe i njihov odlazak na najveće turnire.

Sigurno smo im dosadili! Toliko smo dosadili svima srpski timovi i srpski igrači da postoji pravilo u FIBA 3 na 3. Da bi dobili put na neki čelendžer imaš neke alokacije da iskoristiš i u prvih osam ekipa ako svi alociraju za taj čelendžer, tri ekipe dobijaju alokaciju. Verovatno prve tri ili neka koja ima minus alokaciju. Sad da ne dužim, uglavnom tri ekipe iz iste zemlje ne mogu da dobiju alokaciju, što po meni uopšte nije pošteno. A to sa te tri ekipe su, ubeđen sam, uveli samo zbog nas – otkrio je Majstorović.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter