1
Fudbal

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

PROTERAN JE IZ ZENITA ZBOG USTAŠKIH POZDRAVA: Rusi smatraju da je to razlog Lovrenovog odlaska u Lion!

Objavljeno: 05.01.23 u 18:22

Neprihvatljivo ponašanje.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske napravila je izvanredan rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje.

Međutim, tokom proslave u Zagrebu viđena je „druga strana medalje“. Naime, Dejan Lovren i Marcelo Brozović slavili su uz ustaške pozdrave „Za dom spremni“.

Ruski Soccer smatra da je Lovren upravo zbog toga otišao iz Zenita i vratio se u Lion. Navodno ovakvo ponašanje nije se svidelo čelnicima ruskog kluba.

Ne postoji osoba u Evropi koja ne razume značenje gesta ravno podignute desne ruke. Ljubitelji ovog pozdrava su odneli milione života beba, žena i staraca. Marcelo Brozović i Dejan Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na zabavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški povik „Za dom spremni“. Ovaj pozdrav je preživeo dekade, a korišćen je i tokom rata i raspada Jugoslavije. – napisali su oni.

FOTO: Twitter/Screenshot

Otkrivaju čak i da su u Zenitu planirali da ponude hrvatskom štoperu novi ugovor, a onda su videli sporni video zapis.

Reakcija FIFA je iznenađujuća. Dejan Lovren i Marcelo Brozović bi morali da budu suspendovani na nekoliko utakmica hrvatske reprezentacije. Ako im je dozvoljeno da podignu desnu ruku, zašto bi nekom navijaču u Nemačkoj i Engleskoj bilo u redu doživotno zabraniti da gleda fudbal zbog iste stvari. Hoće li Nemci da pokrenu kazneni progon. Lovren je preskakao školske časove u Nemačkoj, gde su objašnjavali gde vodi mržnja i želja da se unište čitavi narodi. – zaključili su iz Soccera.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

1
0

1 Komentara

  1. Ako je vest tačna,konačno blagovremena reakcija jednog kluba! Slučajno ruskog.Širom Evrope se promoviše nacizam(doduše najviše u Hrvatskoj) nekažnjeno i nesmetano.Više je kažnjeno igrača,klubova i saveza zbog netolerancije prema gej populaciji ili rasizma,ali probuđeni fašizam,nacizam i tekovine ovog zla-retko ili nigde.Primer Džake,Šaćirija,pomenutog Brozovića govori dovoljno.Na žalost.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter