0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SAŠA OBRADOVIĆ: ‘Od Željka sam preuzeo zahtevnost! Partizan ima najboljeg trenera današnjice i pređašnjice!’

Objavljeno: 04.01.23 u 23:15

Trener Monako biranim rečima je govorio o kolegi iz Partizana!

Ako pogledate do sada urađeno, košarkaši Monaka definitvno igraju sezonu iz snova. Prvo mesto u nacionalnom prvenstvu Francuske i liderska pozicija u regularnom delu Evrolige ulivaju optimizam pred najvažnije bitke u sezoni. Ekipa Saše Obradovića u četvrtak očekuje novi izazov na evropskoj sceni, jer u terminu od 21 čas gostuju Partizanu.

Uoči susreta sa crno-belima, u razgovoru za Sport Klub oglasio se šef struke Monaka.

-Nosimo se dobro, za sad smo u obe lige prvi. Znamo da to sada nije važno jer je to promenljivo. Ekipe, pogotovo u Evroligi, koje su sad počele da igraju bolje sigurno će dići formu kao i Partizan koji je mogao da bude u drugačijoj poziciji na tabeli. Zadovoljan sam postignutim, ali to je uvek osetljivo da se izgovori jer sada kada je prošao period upoznavanja, ali po meni sigurno najzanimljivija Evroliga i rezultatski i takmičarski – istakao je Saša, a potom se osvrnuo na meč sa Partizanom, gde kao glavnog aduta rivala videti trenere prezimenjaka, Željka Obradovića.

-Ako dobro pamtim mogli su četiri utakmice da završe kao pobednici. Zaslužuju svaki respekt, vođeni od najboljeg trenera i današnjice i pređašnjice. Sigurno neko ko je ostavio veliki trag, mislim da će teško moći bilo ko da ga nadmaši u skorijoj budućnosti. Takođe Partizan je imao i strpljenje s obzirom na prošlogodišnje rezultate, to je prava formula da se očekuju neke konstante, vezali su pobede i sebe su istakli u prvi plan kao jedan od favorita za plej of.

Obradović je otkrio šta je to ‘preuzeo’ od trenera Partizana kada mu je Željko bio selektor u reprezentaciji Srbije.

-Prva asocijacija, a što sam i ja mogao da iskoristim što se tiče mog posla je velika zahtevnost. Čovek koji je posvećen do velikih visina i ta zahtevnost na treningu i detaljima koji i čine razliku je u njegovom slučaju doterana do savršenstva. Danas treneri moraju da budu fleksibilniji što se tiče zahtevnosti, ljudi ne mogu to da prihvate. Treba prepoznati ko šta može da uradi da bi izvukao maksimum iz ekipe. Mislim da Željko je majstor što se toga tiče i bilo je pitanje trenutka kada će sve to da legne i sada to izgleda odlično – konstatovao je Saša Obradović.

 

21
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter