0
Fudbal

Fudbal UEFA Europa League Group L season 2019-2020 Partizan v Astana Astana's Antonio Rukavina Beograd, 12.12.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

RUKAVINA OTKRIO ŠTA TO FALI REPREZENTACIJI SRBIJE: „Meč sa Hrvatskom bi bio kao sa Švajcarskom, ne bih to voleo!“

Objavljeno: 01.01.23 u 14:23

Nije Srbija napravila značajniji rzeultat.

Fudbalska reprezentacija Srbije, svoje učešće na proteklom Svetskom prvenstvu u Kataru, završila je u grupnoj fazi. Naša selekcija je zabeležila poraze protiv Brazila i Švajcarske, dok je remizirala sa Kamerunom.

Sve to, komentarisao je bivši srpski reprezentativac Antonio Rukavina, koji je izneo svoje razloge zbog kojih naša selekcija nije mogla više.

OK, imamo igrače iz velikih klubova i Lige šampiona, ali sve to je klupski fudbal. Na reprezentativnom fali nam to iskustvo. Da je ostala stara Jugoslavija napravili bismo tri kvalitetne reprezentacije. Uvek ta neka upoređivanja… Nema potrebe za tim, posebno sa Hrvatima jer imaju dve medalje sa prethodna dva Mundijala, istakao je Rukavina u razgovoru za Sportal.

Aleksandar Mitrovic during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Serbia and Switzerland
foto: Pedja Milosavljevic

Potom se osvrnuo i na reprezentaciju Hrvatske, koja nastavlja sa sjajnim uspesima. Rukavina ističe da bi od njih trebali da vidimo „model“ po kome bi se razvio srpski fudbal.

Možda možemo da vidimo model kako rade, da pogledamo u poslednjih desetak godina. Ne kažem da nešto previše drugačije rade od nas, ali kod njih ima igrača iz njihove lige, plus Dinamo decenijama prodaje igrače za ozbiljan novac. Postoji taj model.

Da je Srbija prošla na EP, tačnije da je savladala Škotsku u baražu, susrela bi se sa selekcijom Hrvatske, dok Rukavina ističe da ne bi voleo taj duel.

Svi žele meč Srbije i Hrvatske da vidimo ko je bolji. A opet, to je opet nešto kao protiv Švajcarske… Nikada to ne bih voleo, ni kao igrač nisam želeo da se to desi, a bilo je kod pokojnog Siniše Mihajlovića. Svi znamo kako smo tada prošli, već tada su pokazivali da su mnogo, mnogo ozbiljniji od nas i posle toliko godina su napravili dva velika uspeha. Ne bih se poredio sa naših okruženjem, već da se usmerimo da budemo što bolji i gledamo samo sebe – zaključio je Rukavina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter