1
Fudbal

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

ZLATKO DALIĆ: „Nisam slao poruke mržnje ni prema kome – navijao bih za Srbiju da je bila u našoj ulozi!“

Objavljeno: 31.12.22 u 14:46

Zanimljivo objašnjenje.

Hrvatska fudbalska reprezentacija napravila je veliki uspeh na Mundijalu u Kataru osvajanjem trećeg mesta. Tako su nastavili kontinuitet osvajanja medalja s obzirom da su u Rusiji osvojili drugo mesto.

Međutim, u Hrvatskoj, tokom slavlja, pevane su pesme koje šire mržnju, međutim selektor Vatrenih Zlatko Dalić to ne vidi tako.

Iza hrvatske reprezentacije i mene kao selektora, iza poruka koje mi šaljemo i vrednosti koje živimo, stoji sedam ili osam miliona Hrvata u domovini i u dijaspori. Mi nikada, posebno ja, nisam ni prema kome poslao negativnu poruku, poruku mržnje, nego samo poruke ljubavi i podrške svima. – objašnjava on za Večernji list.

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

Zahvalio se svima iz regiona na podršci.

Zahvaljujem stoga svima u našoj regiji, i Srbima, i Bošnjacima, i Slovencima, na podršci koju su dali našoj reprezentaciji. – istakao je selektor Hrvatske.

Ističe da bi navijao za bilo koju ex-Yu državu da je bila u njihovoj situaciji.

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

Da je neka od tih reprezentacija bila u našoj ulozi, ja bih navijao za nju. Hrvatska reprezentacija zastupa vrednosti na kojima je Hrvatska nastala i ja ću ih zauvek zastupati. Oni koji govore drugačije nemaju pravo potcenjivati hrvatski narod, njegovu emociju, domoljublje, veru naroda. Jer, mi ne potcenjujemo njih, niti od njih tražimo da zastupaju naše vrednosti, niti ih na to prisiljavamo. Upravo oni šalju poruke razdora, mržnje, negative. Želim samo da istaknem da kao selektor nisam političar, niti me politika zanima, niti delim ljude po naciji ili veri. Gledam samo kakav je čovek. – zaključio je Dalić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter